Πως θα επιλέξουμε το σωστό fond de teint τώρα που το φως της ημέρας αλλάζει;

Οι κανόνες στην τέχνη του μακιγιάζ συνεχώς αλλάζουν. Πως συντονιζόμαστε με τις νέες τάσεις και αξιοποιούμε τους συμμάχους μας για να καλύψουμε τις ατέλειες; Πως θα επιλέξουμε το σωστό fond de teint τώρα που το φως της ημέρας αλλάζει και είμαστε αρκετά άσπρες από τον χειμώνα; Αν λάβουμε υπόψη ότι τα fond de teint των περισσότερων brand μακιγιάζ αποτελούνται από πληθώρα αποχρώσεων. Η γκάμα τους περιλαμβάνει είκοσι, τριάντα, σαράντα, ακόμη και πενήντα τόνους, με μεγάλη ποικιλία ουδέτερων, ροζ, και κίτρινων που καλύπτουν βέβαια κάθε ανάγκη… Τότε το σίγουρο είναι πως χρειάζεστε πραγματική βοήθεια.  Τι θα επιλέξουμε και πως θα ξέρουμε πως αυτό είναι το πιο άνετο επάνω μας; Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Τεστ απόχρωσης fond de teint…

Ο πιο σωστός τρόπος είναι να ξεκινήσετε από το ντεκολτέ με τρεις αποχρώσεις. Είναι πιο αξιόπιστο σημείο από το πρόσωπο και έχει χρωματική ομοιομορφία. Στη συνέχεια βγείτε στο φως της ημέρας και δείτε πιο κάνει «match» με το φυσικό σας τόνο. Πριν το αγοράσετε, δοκιμάστε σε όλο το πρόσωπο. Περιμένετε μια ώρα για να βεβαιωθείτε ότι ο τόνος του δεν αλλάζει με το pH του δέρματος και το νιώθετε πραγματικά άνετο επάνω σας.

Tip : Κάθε γυναίκα, από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν προέρχεται, μπορεί να βρει εκείνο που θα ταιριάξει στο πρόσωπο της σαν δεύτερο δέρμα. Για παράδειγμα, αν έχετε σκούρο δέρμα, ένα σε χρυσαφί απόχρωση θα σας φωτίσει, ενώ αν έχετε κιτρινωπό, ένα με ροζ βάση θα σας χαρίσει ζωντάνια.

Επιλογές fond de teint!

Είμαστε φειδωλές με την ποσότητα του fond de teint. Παρατηρούμε πως στο εσωτερικό της μάσκας μένουν ίχνη στο τέλος της ημέρας. Επιλογές που θα σας βοηθήσουν είναι οι ακόλουθες…

Σε μορφή stick το αόρατο Teint Idole Ultra Wear της Lancome! Θα βοηθήσει σε πιο έντονα σημάδια, ουλές και πανάδες που σας χαλάνε την διάθεση. Καμουφλάρει τοπικά κάθε είδους ατέλεια. Εύχρηστο και πρακτικό, τρυπώνει ακόμη και στο πιο μικρό τσαντάκι.

Με κίνηση ματ και φυσικό αποτέλεσμα το Pro Filt’r Soft Matte Powder της Fenty Beauty από την Rhianna! Αιχμαλωτίζει την φρεσκάδα ενός υγρού foundation σε μια αλαφριά powder μορφή. Η μορφή των φον ντε τε σε μορφή πούδρας ξεχωρίζουν και «αγκαλιάζουν» την επιδερμίδα χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα . Αν ειδικά δεν είστε λάτρεις των κρεμώδη, με ένα στρογγυλό πινέλο πούδρας θα το εφαρμόσετε με απλές κινήσεις και θα το λατρέψετε..

Ας δούμε σιγά σιγά τι μας ταιριάζει δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την εποχή…

Featured image: unsplash.com/@jennyueberberg

You may also like