Κάντε το πρωινό του Σαββατοκύριακου μοναδικό με αυτές τις συνταγές

Τίποτα δε μπορεί να ξεκινήσει καλύτερα τη μέρα μας από ένα γευστικό και ταυτόχρονα θρεπτικό πρωινό. Ακόμη κι αν τα γούστα του καθενός στην οικογένεια διαφέρουν, πάντα μπορεί να βρεθεί μία χρυσή τομή  – ειδικά όταν θέλουμε να μυήσουμε και τα παιδιά μας στη σημασία του σωστού πρωινού γεύματος. Με αυτές τις δύο συνταγές που ανακαλύψαμε, νομίζω πως αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος!

            Πρόταση #1: pizza με αυγό (από το Woman’sDay)

CHRIS COURT; FOOD STYLIST: JUSTINE POOLE; PROP STYLIST: LUCY TWEED (womansday.com)

               Θα χρειαστούμε:450 γραμμάρια ζύμης για πίτσα, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon, 120 γραμμάρια γραβιέρα, 120 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα σε λεπτές φέτες, 1 χούφτα σπανάκι ή ρόκα, 4 μεγάλα αυγά, ντομάτες ελαφρώς ψημένες για σερβίρισμα.

               Τι κάνουμε;

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220°C κι ετοιμάζουμε ένα ρηχό ταψί τοποθετώντας λαδόκολλα. Σε αυτό απλώνουμε τη ζύμη την οποία έχουμε ξεπαγώσει από την κατάψυξη.
  2. Απλώνουμε μουστάρδα στη ζύμη και ρίχνουμε τα 3/4 της ποσότητάς μας από τη γραβιέρα. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το σπανάκι (ή τη ρόκα) και το υπόλοιπο τυρί.
  3. Δουλεύοντας με ένα αυγό τη φορά, σπάμε κάθε αυγό σε ένα μπολ κι έπειτα το ρίχνουμε πάνω στην πίτσα – σκοπός είναι τα αυγά να μαγειρευτούν μαζί με την πίτσα μας. Ψήνουμε για 15 έως 17 λεπτά, έως ότου τα αυγάνα γίνουν “μάτια” και η πίτσα να αποκτήσει μία τραγανή χρυσαφένια κρούστα.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε ελαφρώς τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε φέτες. Τις προσθέτουμε πάνω στην πίτσα.

Κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε!

            Πρόταση #2: Ντομάτες γεμιστές με αυγά (από το Delish)

by LENA ABRAHAM (delish.com)

               Θα χρειαστούμε (ανάλογα με τις μερίδες μας): μεγάλες ντομάτες για γέμισμα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, αυγά, 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

               Τι κάνουμε;

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°Cκι απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψάκι. Κόβουμε τις κορυφές από τις ντομάτες και αδειάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ψήνουμε τις ντομάτες στο φούρνο για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς. Αδειάζουμε ένα αυγό σε κάθε ντομάτα και ψήνουμε για ακόμη 15 περίπου λεπτά ή μέχρι τα αυγά να μαγειρευτούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Βγάζουμε τις ντομάτες από το φούρνο, ρίχνουμε λίγο ακόμη αλατοπίπερο και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο.
  3. Yum!

Μεταμορφώστε τα πρωινά σας γεύματα εύκολα και με υλικά που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα σας – ή έστω με υλικά ου μπορείτε να προμηθευτείτε εξίσου εύκολα!

Featured image: unsplash.com/@brookelark

You may also like