Πως να αντιμετωπίσετε τη Γρίπη με φυσικό τρόπο

coldfluΗ γρίπη είναι ένα πρόβλημα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αρκετές φορές μέσα στο χρόνο. Ειδικά όσοι έρχονται συχνά σε επαφή με μικρά παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν κάποιον ιό, λόγω της συχνής προσβολής των παιδιών από αυτούς. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το κρυολόγημα είτε να το προλάβει προτού του χτυπήσει την πόρτα.

Οι παρακάτω φυτικές ουσίες δρουν καταπραϋντικά στον οργανισμό ή και βελτιώνουν τη φυσική άμυνά του ενάντια σε ιούς και βακτήρια.

Εχινάκεια: Η συγκεκριμένη ουσία βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού και δρα ενάντια σε βακτήρια και σε ιούς. Είναι διαθέσιμη και σε κάψουλα (υπό μορφή βιταμίνης) και σε σιρόπι.

Πρόπολη: Είναι η κολλητική ουσία που μαζεύουν οι μέλισσες από τα φυτά και τη χρησιμοποιούν για να «απολυμάνουν» το εσωτερικό της φωλιάς τους. Έχει εξίσου αποτελεσματική δράση κατά των ιών του έρπητα και των αδενο- ιών.

Ευκάλυπτος: Χρησιμοποιείται είτε ως ρόφημα είτε ως «αρωματικό χώρου» για να καταπραΰνει τις φλεγμονές στο αναπνευστικό μας σύστημα και τον πονόλαιμο.

Υπάρχει όμως τρόπος να αντιμετωπιστεί μια γρίπη και αλλάζοντας απλώς κάποιες συνήθειές σας.
*Πιείτε ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι. Βάλτε σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και προσθέστε 1 κουταλιά μέλι και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.
*Πιείτε καθημερινά ένα ποτήρι φρέσκο πορτοκάλι και πρόσθεσε λίγες σταγόνες λεμόνι.
*Αν νιώθετε πόνους στο λαιμό, κάντε γαργάρες με αλατόνερο. Παλιά συνταγή, αλλά αποτελεσματική!

You may also like