Πόσο απαραίτητη είναι η πρωινή και η βραδυνή skincare ρουτίνα;

Μήπως είστε τεμπέλες σχετικά με τη φροντίδα του δέρματός σας; Αν ναι, τότε ξέρετε τον αγώνα του να έχετε και πρωινή και βραδινή ρουτίνα ομορφιάς. Γιατί, ίσως να μπερδεύεστε σχετικά με το κατά πόσο πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, ή με την έννοια του διπλού καθαρισμού, καθώς επίσης και με όρους όπως ορός και essence water. Μήπως μετά από όλα αυτά, καταλήξατε στο ότι καλύτερα να αφήνετε το δέρμα σας γυμνό από προϊόντα, πεπεισμένες κιόλας ότι είναι η καλύτερη δυνατή μέθοδος; Συγγνώμη για τα κακά νέα, αλλά τόσο η πρωινή όσο και η νυχτερινή ρουτίνα είναι απαραίτητες, επειδή είτε το πιστεύετε είτε όχι – εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, τη νύχτα το δέρμα μας (και το σώμα σας) επισκευάζονται, ενώ η πρωινή μας ρουτίνα πρέπει να επικεντρώνεται στην προστασία και την ενυδάτωση του δέρματος.

Εκτός από το να φοράτε αντηλιακό, θα πρέπει να εστιάσετε την πρωινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σε ελαφρά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και τα αντιοξειδωτικά. Αυτό σημαίνει ότι συστατικά όπως η βιταμίνη C δουλεύουν καλά για το πρωί και βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες ενώ παράλληλα φωτίζουν. Όσον αφορά το SPF, συνιστούμε να επιλέγετε μια φόρμουλα που να μπορεί να εφαρμοστεί κάτω από το μακιγιάζ, ώστε να μην αφήνει στο πρόσωπό σας (ή το μακιγιάζ σας) γυαλάδες και δυσχρωμίες.

Night Skincare routine…

 Όσον αφορά τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καθαρισμός του δέρματος τη νύχτα είναι το πιο σημαντικό βήμα γιατί αφαιρεί το βρωμιά, το μακιγιάζ και όλη τη λιπαρότητα που έχει συσσωρευτεί στην επιφάνεια του δέρματός σας. Εκτός από τον καθαρισμό, συνιστούν τον προσανατολισμό της νυχτερινής σας ρουτίνας γύρω από τα επανορθωτικά και τα ειδικά για τη νύχτα προϊόντα. Δηλαδή εκείνα που προορίζονται για να βοηθήσουν στη φυσική διαδικασία αποκατάστασης της επιδερμίδας. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε δραστικές ουσίες όπως η ρετινόλη, τα peelings και οι βαρύτερες μάσκες ύπνου, οι οποίες θα προσφέρουν στο δέρμα σας το μέγιστο όφελος κατά την διάρκεια της νύχτας.

Featured image: unsplash.com/@isabellwinter

You may also like