Πόσο εύκολο είναι να διαλέξεις τα ωραιότερα παιδικά δώρα;

Ωραιότερα ή κατάλληλα για τον καθένα; Αυτό νομίζω είναι το πιο βασικό ερώτημα. Γιατί το “ωραίο” είναι υποκειμενικό ενώ το “κατάλληλο”, υποτίθεται πιο επιστημονικό. Και θα μιλήσω καθαρά από την προσωπική μου εμπειρία, με τον Παύλο φυσικά ως γνώμονα της κατάστασης και ως βασικό λόγο συγγραφής του συγκεκριμένου κειμένου.

Κάθε παιδί θέλει “κάτι” ή “τα πάντα” για τα Χριστούγεννα και κάθε χρονιά, ανεξάρτητα από το budget, υπάρχουν και πιο σωστά επιχειρήματα από την πλευρά του για ποιον λόγο επιθυμεί κάποια πράγματα. Όμως επειδή μεγαλώνει είναι και πιο εύκολο για μένα να του εξηγήσω τι χρειάζεται και τι όχι.

Ιδανικά θα ήθελα να κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι για να μπορέσει να διευρύνει τους ορίζοντές του και να ζήσει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο εξωτερικό. Αλλά αυτό για πρακτικούς λόγους δεν γίνεται!

Βιβλία: πάντα χρήσιμα και πάντα μια ευχάριστη παρέα για όλες τις ώρες. Ειδικά τώρα που διαβάζει κάποιο βιβλίο στο κρεβάτι πριν κοιμηθεί, οι ανάγκες για ανανέωση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Στις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ βρήκαμε  “Ο Όλιβερ και οι θαλάσσιες περούκες” των Philip Reeve  και Sarah McIntyre, αλλά και τα “Έξι στολίδια ταξιδεύουν” του Ευγένιου Τριβιζά.

Παιχνίδια: Και ποιο παιδί δεν λαχταρά καινούργια παιχνίδια που θα ανοίξουν τους ορίζοντές της φαντασίας του, πλάθοντας τις δικές του ιστορίες; Νομίζω τα playmobil είναι το ιδανικό μέσο. Μία βόλτα στο Playmobil Fun Park βοηθά να επιλέξουμε βάσει των αναγκών και της ηλικίας μικρά και μεγάλα κουτιά με θησαυρούς που θα τα απασχολήσουν ευχάριστα, καθ όλη τη διάρκεια των διακοπών και της χρονιάς.

Gadget: Δεν είμαι τόσο ο άνθρωπος της τεχνολογίας, ούτε είμαι η μητέρα που θέλει το παιδί της να είναι πάνω από κάποιο tablet. Αλλά πριν από μερικά χρόνια ανακάλυψα στα Public το εκπαιδευτικό tablet της MLS και έχω δει πόσο έχει βοηθήσει τον Παύλο να μάθει αρχικώς να διαβάζει τα γράμματα κι αριθμούς και στη συνέχεια με τα multiple choice παιχνίδια περί γεωγραφίας κι ιστορίας, παίζοντας να αποκτήσει απίστευτες γνώσεις.Επίσης μπορείτε να επιλέξετε ένα ασύρματο ηχείο από τη MUOVO2 (creative labs) σε πολλά διαφορετικά χρώματα για να ακούει υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις την μουσική που αγαπά. Κι αν είναι ακόμα πολύ μικρά τα παιδιά σας για tablet, τι θα λέγατε για το νέο smartwatch της garmin ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, με λουράκι που προσαρμόζεται στο μέγεθος του καρπού και με θέμα super ήρωες της Marvel, Disney και Star Wars;

Ρούχα: Αν πάτε στο Attica, θα πάρετε πολλές ιδέες… κι αυτό κάναμε κι εμείς. Σταθήκαμε όμως λίγο παραπάνω στα Yellowsub, που σε κερδίζουν με τα φανταστικά σχέδια και την ποιότητα στα υφάσματα που κάνουν τα παιδιά να ξεχωρίζουν και σε αυτές τις γιορτές. (Τις συλλογές της Yellowsub θα τις βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στα ειδικά διαμορφωμένα corners στα πολυκαταστήματα attica (Αθήνα: City Link & Golden Hall | Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 48-50& Mediterranean Cosmos).

You may also like