Πόσο καλή είναι τελικά οι βιταμίνη C για το δέρμα μας;

Εάν δεν ζείτε κάπου κρυμμένοι από το κόσμο, τότε πιθανότατα έχετε ακούσει πόσο καλό μας κάνει η βιταμίνη C. Είτε το ενσωματώνετε στη διατροφή σας είτε -όπως εμείς- το χρησιμοποιείτε ως μέρος ενός βασικού βήματος στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας, τότε σίγουρα έχετε δει τα αποτελέσματά της. Η βιταμίνη C, είναι κάτι που πρέπει να αγαπάμε.

Ενώ όλοι γνωρίζουμε πόσο καλή είναι η βιταμίνη C, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε πραγματικά το καλό που μας κάνει; Προκειμένου να μάθουμε όλα της τα πλεονεκτήματα, ρωτήσαμε τους ειδικούς δερματολόγους, για να ρίξουν λίγο φως στην υπόθεση.

Έχετε ακούσει πόσο σημαντικά είναι τα αντιοξειδωτικά για το δέρμα σας, αλλά ξέρετε ποια συστατικά θεωρούνται αντιοξειδωτικά; Η βιταμίνη C είναι μία από αυτά. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αλλαγών που σχετίζονται με την ορατή γήρανση του δέρματος.

Προκειμένου να καταλάβουμε πόσο πραγματικά επωφελής είναι, θα πρέπει να καταλάβουμε το ρόλο των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι κάποια πολύ καταστρεπτικά μόρια που μπορούν να προκαλέσουν την καταστροφή στο δέρμα μας. Αυτές οι ασταθείς ενώσεις βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση ενός ηλεκτρονίου που λείπει. Όταν λοιπόν “κλέβουν” τα ηλεκτρόνια από άλλα μόρια, αφήνουν αυτά τα μόρια επίσης ασταθή. Σας βάζουμε δύσκολα ε; Το θέμα είναι ότι οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να δημιουργήσουν αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις στην επιφάνεια του δέρματός μας. Αυτό το φαινόμενο ντόμινο αποδυναμώνει περαιτέρω το φραγμό του δέρματος, αφήνοντάς το ευάλωτο στην πρόωρη γήρανση που γίνεται ορατή με τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και την ανώμαλη υφή του δέρματος.

Πως ακριβώς όμως μπαίνει στην συνάρτησή μας η βιταμίνη C; Ένα αντιοξειδωτικό βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις προσβολές των ελεύθερων ριζών εξουδετερώνοντας το οξειδωτικό στρες που μπορεί να προκαλέσει κυτταρική βλάβη. Αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, ζευγαρώνουν με τους σαρωτές των ελεύθερων ριζών που βρίσκονται σε αναζήτηση του ηλεκτρονίου που λείπει. Με τον τρόπο αυτό, εξουδετερώνει τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει μια ελεύθερη ρίζα εάν αντισταθμιστεί με ένα ηλεκτρόνιο από μια πρωτεΐνη του δέρματος.

Αν θέλετε να προσθέσετε τη βιταμίνη C στο καθημερινό σας skincare, οι δερματολόγοι, μας συμβουλεύουν πως ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω ενός ορού. Ένας ορός βιταμίνης C θα είναι πιο αποτελεσματικός σε κυτταρικό επίπεδο. Οι οροί έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών και έχουν μικρότερα μόρια που επιτρέπουν στα δραστικά συστατικά να διεισδύσουν ακόμα βαθύτερα.

Ξεκινήστε την πρωινή σας ρουτίνα με ένα καλό πλύσιμο του προσώπου σας, ώστε να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των ρύπων και των ακαθαρσιών, ακολουθήστε με τον ορό σας με βιταμίνη C και τελειώστε με μια ενυδατική που περιέχει SPF 15 ή μεγαλύτερο. Συνδυάζοντας τη βιταμίνη C με SPF στο δέρμα σας, δημιουργείτε μια αντι-γηραντική ασπίδα. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το Lift Activ Vitamin C Serum της Vichy. Η σύνθεσή του περιέχει ένα ισχυρό συνδυασμό επιλεγμένων δραστικών συστατικών, όπως είναι η καθαρή βιταμίνη C + βιταμίνη E, πολυφαινόλες θαλάσσιας πεύκης και κλάσματα υαλουρονικού οξέος.

You may also like