Πόσο συχνά μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις clay masks;

Η μάσκα είναι ένα από τα αγαπημένα μας βήματα στην περιποίηση του δέρματος και είναι και ο κατ’εξοχήν τρόπος για να ξεκινήσει ένα cocooning στο σπίτι εκείνες τις κρύες ημέρες του χειμώνα και όχι μόνο. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την αγάπη μας γι’αυτές σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν. Είτε sheet, είτε clay είτε peel-off, θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, αναλόγως με το τι θέλουμε να πετύχουμε κάθε φορά. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μάσκες όμως, οι μάσκες αργίλου αποτελούν ένα πιο προχωρημένα βήμα περιποίησης στη ρουτίνα μας, επειδή η εκμάθηση του σωστού τρόπου χρήσης της, εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του δέρματός μας.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, οι μάσκες από πηλό είναι εξαιρετικές προκειμένου να απαλλαγούμε από ακαθαρσίες και υπερβολική βρωμιά στην επιφάνεια του δέρματος. Με την απορρόφηση του πλεονάζοντος σμήγματος, αυτές οι μάσκες μπορούν να κάνουν τους πόρους να φαίνονται μικρότεροι, έστω και προσωρινά. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καλύτερη απορρόφηση άλλων προϊόντων που εφαρμόζετε στη συνέχεια στο δέρμα σας. Όσον αφορά τους τύπους δέρματος που ωφελούνται περισσότερο από τις μάσκες του πηλού; Όσο πιο λιπαρή η επιδερμίδα τόσο το καλύτερο. Οι μάσκες του πηλού είναι καλύτερες για τις επιδερμίδες που είναι λιπαρές με τάσεις ακμής, ενώ οι ξηρότεροι τύποι δέρματος ή οι πιο ευαίσθητο, μπορούν πολύ εύκολα, να αφυδατωθούν.

 Οι clay masks θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πιο φειδωλά εάν έχετε κανονικό ή ξηρό δέρμα και πιο συχνά εάν έχετε λιπαρό ή με τάση για ακμή. Για το λιπαρό δέρμα 1-2 φορές την εβδομάδα θα ήταν εξαιρετικά ευεργετικές. Ωστόσο, είναι καλύτερα να μείνετε στην μια φορά εβδομαδιαίως εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, ενώ θα πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί, όσον αφορά την σωστή και επαρκή ενυδάτωση και φροντίδα του μετά την εφαρμογή της, προς αποφυγή ερεθισμών.

You may also like