Πώς αντιμετωπίζουμε τα ξηρά μαλλιά τον χειμώνα;

Αν γενικά τα μαλλιά σου είναι ξηρά, θαμπά και αφυδατωμένα… Tότε ο χειμώνας και το κρύο θα βάλουν το δικό τους χεράκι για να κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Δες τις ανάγκες σου, φρόντισε τα μαλλιά σου έτσι όμως τους αρμόζει και ακολούθησε τα hair tips που βρήκαμε. Kαι σου τα παρουσιάζουμε αμέσως.

Πως θα μεταμορφωθούν τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά σου:

1. Κόψε τα μαλλιά σου

Το να κόψεις τα μαλλιά σου είναι πραγματικά ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να πεις αντίο στις κατεστραμμένες σου άκρες. Όταν τα μαλλιά σου δεν είναι στα καλύτερα τους και το βλέπεις, τότε πάρε τη ‘’μεγάλη απόφαση’’ και κουρέψου έτσι ώστε στο τέλος να φαίνονται υγιή και λαμπερά. Ακόμα και κάποια εκατοστά μπορεί να είναι καθοριστικά και αναγκαία για να τα βοηθήσεις να βγουν από τον χειμώνα πιο δυνατά και εντυπωσιακά.

2. Προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς εργαλεία styling που προκαλούν θερμότητα

Όσο μπορείς προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς κάθε μέρα εργαλεία – όπως μπιστολάκι, σίδερο μαλλιών κτλ – που προκαλούν θερμότητα στα ήδη ταλαιπωρημένα μαλλιά σου. Ειδικότερα αν τα μαλλιά σου είναι πρόσφατα βαμμένα, για 2 εβδομάδες δεν χρειάζεται κάθε μέρα να τα στεγνώνεις με μπιστολάκι ή να τα κάνεις μπούκλες ή ίσια, γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι να τα ταλαιπωρήσεις. Φρόντισε πάντα να έχεις ειδικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα μαλλιά μας από την θερμότητα και δώσε το boostπου τους χρειάζεται.

3. Χρησιμοποίησε περισσότερο προϊόντα ενυδάτωσης και λαδάκια μαλλιών

Επειδή τα θαύματα δεν γίνονται από μόνα τους, βγάλε όλα τα όπλα σου και παίξε σωστά το παιχνίδι των τέλειων μαλλιών. Και όταν λέμε όπλα εννοούμε όλα εκείνα τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν απλόχερα ενυδάτωση και φυσική λάμψη…Σε όλο το τριχωτό της κεφαλής. Βάλε στην καθημερινότητα σου κρέμες, λαδάκια, σαμπουάν και conditioner που τιθασεύσουν τα άγρια και ξηρά μαλλιά. Και θα δεις τα αποτελέσματα μέσα σε λίγο καιρό. Δώσε περισσότερη προσοχή στις άκρες σου ενώ μέσα στην εβδομάδα μην ξεχνάς να κάνεις και μάσκα μαλλιών .

4. Προσοχή στο λούσιμο

Οκ, μπορεί να ακούγεται τόσο εύκολη η διαδικασία του λουσίματος, όμως οφείλεις να κάνεις τα σωστά βήματα έτσι ώστε να μην επιβαρύνεις τα μαλλιά σου. Πριν λουστείς, χτένισε με μια μαλακή χτένα τα μαλλιά σου για να ξεμπλέξεις τυχόν κόμπους. Λούσου με χλιαρό προς κρύο νερό, ενώ ποτέ μην τρίβεις τα μαλλιά σου στην πετσέτα για να τα στεγνώσεις. Φέρσου στα μαλλιά σου σαν κάτι πολύτιμο και εύθραυστο. Θα δεις πως θα δυναμώσουν και δείξουν πιο εντυπωσιακά από ποτέ.

5. Να τρέφεσαι σωστά

Last but not least, προστάτεψε τα μαλλιά σου από τον χειμώνα! Πώς; Τρώγοντας σωστές τροφές με αρκετές βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για να δεις τα μαλλιά σου λαμπερά και υγιή. Σε τελική ανάλυση μην ξεχνάς, ότι είμαστε αυτά που τρώμε. Άρα από εδώ και στο εξής πες όχι στην ζάχαρη, στο junk food αλλά και στο αλκοόλ. Πες ναι σε τροφές που είναι πλούσιες σε αιθέρια έλαια αλλά και ακόμα στο αβοκάντο που μπορεί να μεταμορφώσει τα μαλλιά σου στο πι και φι. Φυσικά μην ξεχνάς να πίνεις και αρκετό νερό!

Photo credits: @GISELE/ instagram

You may also like