Πώς θα προστατέψετε το tattoo από τον ήλιο…, από την Εύα Μεταλλινού

04d1503f9640fbf1b6acc4898c4b36ddΕίτε είναι φρέσκο είτε το έχετε αρκετό καιρό, ένα τατουάζ χρειάζεται φροντίδα, ιδιαίτερα κάτω από τον ήλιο, καθώς είναι μεγάλος του εχθρός. Τα αλλοιώνει και τα καταστρέφει. Όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα.

Αν το τατουάζ σας είναι φρέσκο δεν πρέπει να εκτεθείτε στον ήλιο για τουλάχιστον 15 ήμερες. Η καλύτερη εποχή για να χτυπήσετε ένα τατουάζ είναι το φθινόπωρο και την άνοιξη, ώστε να είτε έτοιμη κι άνετη για να βγείτε στην παραλία, χωρίς άγχος!

Όσοι έχουν ήδη τατουάζ είναι καλό να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο εάν δεν έχουν βάλει αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας  γιατί θα αλλοιωθεί το χρώμα και θα ξεθωριάσει αμέσως.

Ιδανικά το αντηλιακό πρέπει να έχει  δείκτη προστασίας 50+  και να το ανανεώνετε κάθε δυο ώρες προκειμένου το τατουάζ σας θα παραμείνει τέλειο.

Μία ακόμα καλή συμβουλή είναι η “ενυδάτωση“:

Ακόμα κι αν έχει περάσει ένα μήνας από την ημέρα που κάνατε το τατουάζ σας, το δέρμα θέλει πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να επουλωθεί ολοκληρωτικά αφού στην πραγματικότητα είναι μια πληγή, για αυτό επιλέξτε μια κρέμα για ευαίσθητα δέρματα ώστε να μη σας προκαλέσει περισσότερο ερεθισμό, χωρίς άρωμα και με ενυδατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

 

Πηγή:Eva’s world

You may also like