Κεφτεδάκια κοτόπουλου με άρωμα ανατολής, από την Έλενα Σμπώκου

Είναι κάποια φαγητά που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, αλλά δεν είναι πάντα εύκολα να τα φτιάξουμε. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις, όπως η παρακάτω συνταγή που μας προτείνει η Ελενα Σμπώκου, που είναι γρήγορη στην προετοιμασία αλλά και ιδιαίτερα απολαυστική. Αν προλάβετε να περιμένετε μέχρι να κάτσετε στο τραπέζι, γιατί συνήθως τρώγονται αμέσως!!!

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ κιμά από κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 μεγάλα παξιμάδια κριθινα, ψιλοτριμμένα
2 κουταλιές αμύγδαλο φιλέ
2 πιπεριές Φλωρίνης, περασμένες στο μούλτι (μπορείς να βάλεις και ψητές απο το βάζο)
1 αυγό
1/2 κουταλάκι σουμάκ
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κούπα καλαμποκάλευρο για το αλεύρωμα

10524705_10152248792353937_80199363_oΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζεις όλα τα υλικά και πλάθεις τον κιμά για 3-5 λεπτά περίπου, να ενωθούν καλά τα υλικά. Βάζεις τον κιμά στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει.
2. Πλάθεις κεφτεδάκια μικρά και τα περνάς από το καλαμποκάλευρο. Τηγανίζεις τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, χωρίς όμως να σφίξουν πολύ.
Συνοδεύονται τέλεια με τηγανητές πατάτες και γιαούρτι!!!

 

Μπείτε στο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like