Πώς καίμε θερμίδες … χωρίς γυμναστική;

Είναι fact ότι αν θέλουμε να κάψουμε θερμίδες και να αδυνατίσουμε, θα πρέπει να ασκηθούμε έντονα και σε διάρκεια.

Ωστόσο, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μπορούμε να κάψουμε θερμίδες ακόμη και σε απόλυτη ηρεμία. Για παράδειγμα μπορούμε να κάψουμε θερμίδες απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό ζεστό ντους.

Σύμφωνα με ειδικούς, το ζεστό νερό επιδρά ευεργετικά στο σώμα, παρέχοντας οφέλη αντίστοιχα με αυτά της γυμναστικής και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Η διαδικασία μέσω της οποίας μας ωφελεί το αφρόλουτρο ονομάζεται «παθητική θέρμανση» σε αντιδιαστολή με την «ενεργητική θέρμανση» που προκύπτει όταν ζεσταινόμαστε και ιδρώνουμε με το τρέξιμο, το ποδήλατο και άλλες μορφές άσκησης.

Στο πλαίσιο σχετικών δοκιμών, επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση του ζεστού μπάνιου στα επίπεδα του σακχάρου και στον ρυθμό καύσης θερμίδων. Στη δοκιμή συμμετείχαν 14 άνδρες, εκ των οποίων οι μισοί έκαναν για μία ώρα ζεστό αφρόλουτρο (σε θερμοκρασία 40°C) και οι άλλοι μισοί μία ώρα ποδήλατο. Οι δύο δραστηριότητες είχαν ως στόχο να ανέβει η μέση θερμοκρασία του σώματος κατά 1°C σε διάστημα μίας ώρας. Οι ερευνητές μέτρησαν πόσες θερμίδες έκαψαν οι άνδρες, καθώς και ποια ήταν τα επίπεδα του σακχάρου τους για 24 ώρες μετά τη συνεδρία.

Όπως ήταν φυσικό, οι καύσεις ήταν μεγαλύτερες χάρη στην ποδηλασία, ωστόσο οι καύσεις που προέκυψαν από το ζεστό μπάνιο δεν ήταν καθόλου αμελητέες –έφταναν περίπου τις 140, αριθμός που αντιστοιχεί σε έναν περίπατο μισής ώρας!

Πηγή: baby.gr

Featured image: @annapostovaya/ unsplash

You may also like