Πώς κατασκευάζεται ένα Mini;

Η έκθεση Interni Legacy στο Μιλάνο παρουσίασε το αυτοκίνητο Mini One μέσα από μία εγκατάσταση με την ονομασία Colour One. Σκοπός της; Να πυροδοτήσει μια νέα μεθοδολογία για τον τρόπο κατασκευής ενός αυτοκινήτου.

Η εγκατάσταση αποτελείται από ένα διαλυμένο Mini One, έτσι ώστε να μπορεί όποιος επιθυμεί να δει όλες τις πτυχές του σχεδιασμού του. Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι Δανοί σχεδιαστές Scholten & Baijings κατάφεραν να δώσουν νέο νόημα σε κάθε ένα κομμάτι, χρησιμοποιώντας το χρώμα, την υφή και τα νέα υλικά.

Έδωσαν σε κάθε ένα συστατικό αυτονομία και δημιούργησαν ένα ποικίλο και πλούσιο λεξιλόγιο για τη συλλογή των εξαρτημάτων. Δουλεύοντας μέσα από την ιστορία του αυτοκινήτου και της πολιτιστικής αξίας, οι σχεδιαστές πρόσθεσαν κάποια επιπλέον εξαρτήματα, όπως τα καθίσματα, τις ζώνες ασφαλείας αλλά και τις ενσωματωμένες τσάντες.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, «το Mini One είναι ένα προϊόν του παρελθόντας, του παρόντος και απ’ ότι φαίνεται και του μέλλοντος. Τα νέα στοιχεία που προσθέσαμε δίνουν μια κινητικότητα στο αυτοκίνητο».

Ο Αντερς Γουόρμινγκ, επικεφαλής της έκθεσης Colour Mini δήλωσε ότι «πράγματι, οι νέες λειτουργίες που σκέφτηκαν οι Scholten & Baijings και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τα υλικά, δημιουργούν μια μεγάλη δεξαμενή ιδεών που ενέπνευσε το έργο μας από την πρώτη κιόλας ημέρα».

http://www.tovima.gr/

You may also like