Πώς να αποκτήσετε το τέλειο σώμα, πριν βγείτε στην παραλία….

743042a45de34f6648dca5ac2cd40040Η άνοιξη είναι η εποχή που σηματοδοτείται η έναρξη του fitness και της ευεξίας. Οι λόγοι προφανείς! Ποιος δε θέλει να έχει τέλειο σώμα στην παραλία το καλοκαίρι; Είναι η εποχή που τα γυμναστήρια γεμίζουν ασφυκτικά, το τζόκινγκ ακμάζει και οι δίαιτες- αστραπή αποτελούν το μέλημα κάθε γυναίκας που κατά τ’ άλλα αρέσκεται να υποκύπτει στους γευστικούς πειρασμούς!
Αυτά είναι μερικά μικρά μυστικά για να αποκτήσετε γρήγορα την τέλεια σιλουέτα που θα σας κάνει να μαγνητίσετε στην παραλία όλα τα βλέμματα πάνω σας.

-Εντάξτε στη διατροφή σας φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ο πιο εύκολος τρόπος να το επιτύχετε αυτό είναι να καταναλώσετε τρόφιμα ολικής άλεσης και φρούτα με τη φλούδα τους. Η καθημερινή πρόσληψη δημητριακών, ζυμαρικών, φρούτων ή λαχανικών βοηθούν το σώμα μας να μην απορροφά το λίπος, ενώ μας δημιουργούν και την αίσθηση κορεσμού. Τα αντιοξειδωτικά, τα οποία θα τα βρείτε στα φρούτα, τα λαχανικά, το πράσινο τσάι και τους ξηρούς καρπούς κ.ά. διευκολύνουν την αποβολή των τοξικών ουσιών μέσω των υγρών του σώματος και έτσι ενεργοποιούν το μεταβολισμό και την κινητοποίηση του αποθηκευμένου λίπους.

– Προτιμήστε τα μικρά και συχνά γεύματα. Ξεκινήστε με ένα καλό και θρεπτικό πρωινό και συνεχίστε να τρώτε μικρές ποσότητες φαγητού ανά 3 με 4 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας και δε θα αποθηκεύετε μεγάλες ποσότητες λίπους.

– Πείτε το νερό νεράκι! Είναι γνωστό ότι το νερό μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τον οργανισμό μας. Καταναλώστε δύο λίτρα νερό την ημέρα και θα καταφέρετε να κάψετε τουλάχιστον πενήντα θερμίδες επιπλέον ημερησίως.

– Τα ψάρια και οι ξηροί καρποί μειώνουν την όρεξή μας, ενώ μας προσφέρουν πολλές βιταμίνες και καλά λιπαρά που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

– Τρώτε όσο πιο αργά μπορείτε. Όσο πιο αργά, τόσο πιο πιθανό είναι να προλάβει να φτάσει το μήνυμα ότι χορτάσαμε στον εγκέφαλό μας. Το καλό μάσημα της τροφής, επιπλέον, βοηθά στη διάσπαση των θρεπτικών της συστατικών μέσω του σάλιου.

– Καταναλώστε ένα γιαούρτι την ημέρα. Εκτός του ότι το ασβέστιο που περιέχει ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας, ενώ και η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό ενισχύει την ενυδάτωση του σώματός μας.

You may also like