Πώς να αποφύγουμε τα 5 beauty βασικά λάθη του καλοκαιριού;

Με τις υψηλές θερμοκρασίες, όταν δεν γνωρίζεις καλά τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, είναι πολύ φυσικά να κάνεις λάθη. Και τα αποτελέσματα να είναι σχεδόν καταστροφικά και ανυπόφορα….

Ok, όλες θέλουμε να μοιάζουμε με χάλκινες θεές της αρχαιότητας και να παραθερίζουμε δίπλα στη θάλασσα (ή έστω στη πισίνα). Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολο, όταν η ζέστη είναι ανυπόφορη και στάζουμε κυριολεκτικά από τον ιδρώτα. Και το a la JLo look, μπορεί να είναι εξωτικό και άκρως αισθησιακό, αλλά δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί όταν το eyeliner και το bronzer καταρρέουν από τον ιδρώτα. Τα λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε, πολλά. Και σήμερα θα τα αναλύσουμε ένα προς ένα.

#1 Υγρασία ή ενυδάτωση;

Όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει και νιώθουμε να κολλάμε, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι πως δεν χρειαζόμαστε καμιά έξτρα υγρασία πάνω μας. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Η θερμότητα και ο ήλιος μπορούν να ρουφήξουν όλη την φυσική υγρασία που έχει το δέρμα μας. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε σίγουροι πως το ενυδατώνουμε σωστά, ώστε να διατηρείται εξισορροπημένο. Σκεφτείτε πως το δέρμα μας προσαρμόζεται σε αυτά που του δίνουμε. Όσο λοιπόν, το φροντίζουμε και το ενυδατώνουμε συστηματικά, διατηρείται έτσι όπως πρέπει. Όταν σταματήσουμε να το κάνουμε, θα μπει σε λειτουργία αφυδάτωσης. Θα ξεκινήσει να παράγει υπερβολικά έλαια για να το αντισταθμίσει, και τότε το ήδη λιπαρό δέρμα σας θα επιδεινωθεί. Ωστόσο, εάν η κανονική ενυδατική σας, σας πέφτει βαριά το καλοκαίρι μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κάποια πιο ελαφριά, όπως την Hydraphase Intense Legere της La Roche Posay.

#2 Χρησιμοποιούμε το ίδιο foundation χειμώνα / καλοκαίρι;

 Γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι άκρως απογοητευτικό, το να διαπιστώνουμε πως μετά από μερικές ημέρες έκθεσης στον ήλιο, το foundation και το concealer μας, δεν είναι το σωστό πλέον χρώμα για εμάς. Και πέραν του ότι είναι ασύμφορο να έχουμε τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τα επίπεδα μαυρίσματος που έχουμε αποκτήσει, ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται να τελειώσουν και θα καταλήξουν στα σκουπίδια. Επενδύστε σε μια bronzer πούδρα. Εφαρμόστε την πάνω από το foundation που ήδη έχετε. Με την βοήθειά της, αυξομειώστε την ένταση του μαυρίσματος, ανάλογα με το που βρίσκεστε κάθε φορά.

#3  Σημάδια Λιπαρότητας

Ακόμα και οι πιο ξηρές επιδερμίδες, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να διαπιστώσουν πως υπάρχουν σημάδια λιπαρότητας. Είναι πολύ λογικό και φυσιολογικό. Τα oil free προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και από τα ξηρά ή μεικτά δέρματα, και να σας απαλλάξουν από την υπερβολική ποσότητα των ελαίων που παράγει η επιδερμίδα σας.

#4 Η χρήση της πούδρας

 Κατά το γνωστό «Να πουδράρω λίγο τη μύτη μου», πολλές είναι εκείνες που όταν θέλουν να ανανεώσουν το μακιγιάζ τους, χρησιμοποιούν compact πούδρες. Η συγκεκριμένη μορφή πούδρας, σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα λιπαρότητα αλλά και τον ιδρώτα λασπώνουν την επιδερμίδα και την κάνουν να δείχνει χειρότερη από πριν. Αντ’ αυτού, προτιμήστε της loose powders. Αφενός δεν έχουν χρώμα, αφετέρου είναι πολύ ελαφριές και όχι μόνο δεν πρόκειται να βαρύνουν το δέρμα σας…Αλλά θα απορροφήσουν και τη λιπαρότητα.

#5 Το πρόβλημα της mascara

Αντικαταστήστε τα προϊόντα σας με τις αδιάβροχες εκδοχές τους. Ειδικά η μάσκαρα, πρέπει να είναι το πρώτο που θα κάνετε όταν αρχίζουν οι ζέστες, μιας και καμιά μας δεν θέλει να δει το μακιγιάζ της να «κυλάει» μετά από κάποιες ώρες.

Featured image: unsplash.com/@chrisjoelcampbell

You may also like