Πώς να αφαιρέσουμε τους λεκέδες από τις βαφές μαλλιών;

Το να βάφεις τα μαλλιά σου είναι διασκεδαστικό, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά ακατάστατο. Ειδικά εάν ακολουθείς την DIY διαδρομή με την κατ’οίκον διαδικασία, κατά την οποία το μόνο εύκολο είναι να μουτζουρώσεις τα χέρια σου και την περιοχή γύρω από το στεφάνι. Και ενώ αυτό το φρέσκο ​​σοκολατί ή κόκκινο χρώμα φαίνεται εκπληκτικό και σας φωτίζει, πιθανότατα δεν φαίνεται το ίδιο καλά όταν υπάρχει σε λεκέδες στο πρόσωπό σας.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους δε, η βαφή μαλλιών δεν μπορεί να λεκιάσει προσωρινά μόνο, το δέρμα σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό. Η βαφή μαλλιών μπορεί να ερεθίζει το δέρμα, ειδικά σε εκείνους που έχουν ευαισθησία ή είναι επιρρεπείς σε αλλεργικές αντιδράσεις στα συστατικά των βαφών για τα μαλλιά. Συχνά αυτός ο ερεθισμός είναι πιο εμφανής στο δέρμα του προσώπου το οποίο είναι πιο ευαίσθητο από το παχύτερο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Εάν πρόκειται να βάψετε τα μαλλιάς μόνες σας στο σπίτι, εκτελέστε μια δοκιμή αλλεργίας στο δέρμα 48 ώρες πριν από κάθε χρήση του προϊόντος. Τα περισσότερα κιτ άλλωστε, έρχονται με τις οδηγίες χρήσης στη συσκευασία τους, οπότε φροντίστε να τις ακολουθήσετε προσεκτικά.

Βήμα πρώτο η πρόληψη. Για να αποφύγετε το γεγονός να βάψετε ολόκληρα τα χέρια σας με τη βαφή, φοράτε πάντα γάντια. Για να αποτρέψετε την βαφή μαλλιών από το να φτάσει στο πρόσωπό σας, προστατεύστε το δέρμα σας, με βαζελίνη πριν την εφαρμογή της βαφής. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργήσετε ένα φράγμα προκαλώντας τη βαφή των μαλλιών να γλιστρά γρήγορα και αβίαστα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε τυλίξει μερικές πετσέτες γύρω από τους ώμους σας, ώστε να μην διακινδυνεύσετε να λεκιάσετε τα ρούχα σας. Αν παρ’όλα αυτά υπήρξατε άτυχοι, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αφαιρέσετε τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σας.

Εάν μουτζουρωθήκατε στα χέρια, χρησιμοποιήστε νερό και σαπούνι. Η βαφή μαλλιών αφαιρείται εύκολα με την τριβή και το δέρμα των χεριών μας είναι μακράν πιο ανθεκτικό από εκείνο του προσώπου μας.

Χρειάζεστε κάτι ισχυρότερο; Στο εμπόριο υπάρχουν προϊόντα που προορίζονται ακριβώς γι’αυτή τη χρήση και θα αφαιρέσουν την βαφή γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς ωστόσο να ερεθίσουν το δέρμα σας.

You may also like