Πώς να διώξετε τη φθινοπωρινή μελαγχολία.., από την Αλεξάνδρα Σκαράκη

d3034ba9e18e8d3a6ee69f5fff8436dbΜπορεί να βρισκόμαστε ημερολογιακά στην αρχή του φθινοπώρου, να επιστρέψαμε στην καθημερινότητα και να προσπαθούμε να μπούμε στη ρουτίνα μας, όμως σε πολλές περιπτώσεις ‘βυθιζόμαστε’ σε μια μελαγχολία που ίσως δημιουργεί η σύγχρονη κοινωνία μας που απαιτεί σκληρούς και εντατικούς ρυθμούς , όπως φυσικά η κρίση και η ανεργία.

Όταν πέφτει η θερμοκρασία και η μέρα αρχίζει να μικραίνει, αισθανόμαστε κουρασμένοι, με εναλλαγές στη διάθεση, ενώ αρρωσταίνουμε πιο συχνά. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε εύκολους τρόπους για την καταπολέμηση της φθινοπωρινής μελαγχολίας και μια καλύτερη ζωή.

1.      Βγείτε έξω

 Προσπαθήστε να ‘ξεκλέψετε’ το πρωί πριν την αναχώρηση για τη δουλειά, λίγο χρόνο από το πρόγραμμά σας για μια βόλτα στη γειτονιά. Μπορείτε να συνδυάσετε τη βόλτα με την άσκηση και να κάνετε jogging. Είναι σημαντικό να βγαίνετε έξω όσο είναι ακόμα μέρα και να αναπνέετε καθαρό αέρα για να αποφύγετε τις ψυχολογικές μεταπτώσεις.

 2.      Να τρέφεστε σωστά

 Προτιμήστε φρούτα, λαχανικά, φαγητά πλούσια σε βιταμίνη C και πολύ τσάι για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της ευημερίας.

 3.      Φορέστε έντονα χρώματα

            Αποφύγετε το μαύρο και το γκρι και διαλέξτε φωτεινά χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο που θεωρούνται πιο ‘θερμά’. Προσθέστε στο χώρο του σπιτιού σας χρωματιστές ‘πινελιές’, αρωματικά κεριά, φυτά εσωτερικού χώρου και αναμνηστικά αντικείμενα από τις διακοπές σας που θα σας φτιάχνουν τη διάθεση.

4.      Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

 Αφιερώστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και χαλαρώστε με ένα χλιαρό μπάνιο,   μασάζ, ένα καλό βιβλίο και λίγο κρασί πάντα υπό τη συνοδεία ατμοσφαιρικής μουσικής. Επιπλέον, μην παραμελήσετε το -ταλαιπωρημένο από τον ήλιο- δέρμα και τα μαλλιά σας και περιποιηθείτε τα με κρέμες ενυδάτωσης.

 out friends5.      Ανοίξτε τον κύκλο γνωριμιών σας  

          Βάλτε ως στόχο να ευρύνετε τον κύκλο των επαφών σας, να γνωρίσετε καινούργια άτομα και να αποκτήσετε περισσότερες παρέες. Επισκεφτείτε μέρη τα οποία δεν γνωρίζατε ως τώρα, παρακολουθήστε μια έκθεση, μια συναυλία, κάποιο σεμινάριο, αποκτήστε ένα νέο χόμπι και γενικότερα προσπαθήστε να ασχοληθείτε με -διαφορετικά από την ‘προηγούμενή’ σας ζωή- πράγματα.

6.      Πείτε ‘ναι’ στη σοκολάτα

 Τα συστατικά της σοκολάτας προκαλούν συναισθήματα ευτυχίας και ψυχικής ευεξίας, γι’αυτό προτιμήστε τη σοκολάτα σε κάθε της μορφή χωρίς να ανησυχείτε για τις θερμίδες. Τις κρύες μέρες προτιμήστε το ρόφημα της ζεστής σοκολάτας με σαντιγί και σιρόπι από τον καφέ.

Πηγή: εδώ 

You may also like