Πώς να παραμείνετε στα κιλά σας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

christmas2Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεφύγουμε λιγάκι από τις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες και για την ακρίβεια, να φάμε λιγάκι παραπάνω. Είναι γεγονός ότι ένα γιορτινό μενού θα μας φορτώσει με περισσότερες από 3.000 θερμίδες. Πώς όμως μπορούμε να παραμείνουμε στα κιλά μας χωρίς να καταπιεστούμε και να στερηθούμε γεύσεις και διασκέδαση;

Δείτε εδώ μερικές συμβουλές για το πώς θα διατηρήσετε τη σιλουέτα σας

*Προετοιμαστείτε νωρίτερα από το δείπνο: Λίγο πριν το εορταστικό δείπνο φροντίστε να έχετε γεμάτο το στομάχι σας, ώστε να μην φάτε μεγάλες ποσότητες στο τραπέζι. Αποφύγετε τα λιπαρά και τα τηγανητά. Προτιμήστε λαχανικά ή στεγνό κρέας χωρίς λίπος.

*Φάτε μία σούπα πριν από το γεύμα/ δείπνο: Οι άνθρωποι που τρώνε σούπα πριν το φαγητό έχουν την τάση να τρώνε μικρότερες ποσότητες. Επίσης, η σούπα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχή σε θερμίδες.

*Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στο μπουφέ: Πριν γεμίσετε το πιάτο σας, δείτε τι υπάρχει στο τραπέζι και επιλέξτε μόνο όσα πραγματικά θέλετε να φάτε. Μην φορτώνετε το πιάτο σας με όλα τα εδέσματα του τραπεζιού για να «τα δοκιμάσετε».

christmas 1*Περιορίστε τα αλκοολούχα ποτά: Προσπαθήστε να κάνετε τα ποτά σας πιο ελαφριά. Αποφύγετε τα κοκτέιλ και τα ανάμεικτα ποτά (τζιν-τόνικ). Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το αλκοόλ «ανοίγει» την όρεξη. Γι’ αυτό φροντίστε να είστε χορτάτοι όταν θα αρχίσετε να πίνετε.

*Κάντε σωστές διατροφικές επιλογές: Μην επιλέγετε το πιο λιπαρό μέρος του κρέατος του τραπεζιού. Προτιμήστε στεγνό κρέας γαλοπούλας ή μοσχαριού. Περιορίστε τη μεγάλη ποσότητα γέμισης και «γεμίστε» το πιάτο σας με σαλάτες και πράσινα λαχανικά. Θα γλιτώσετε από πολλές θερμίδες και περιττά λίπη.

Αποφύγετε τα γλυκά ως επιδόρπιο: Προτιμήστε τα φρούτα, ακόμη κι αν συνοδεύονται από μέλι ή σιρόπι, αντί για τούρτες, σιροπιαστά και κέικ.

You may also like