Πώς να φτιάξετε μόνοι σας λάδι μαυρίσματος (DIY), από τη Νατάσα Σχοινά

DIY_Sun_Protection_OilΚι αφού βρήκαμε και σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα λάδια για ένα εξωτικό μαύρισμα το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να σας δώσουμε την εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας ένα. Γιατί όχι άλλωστε; Θα χρησιμοποιήσετε μόνο υλικά που όχι μόνο θα σας χαρίσουν το πολυπόθητο μαύρισμα αλλά και θα κάνουν καλό στην επιδερμίδα σας. Δείτε πως…

Τι θα χρειαστείτε:
-Καρότα
-Καφέ στιγμιαίο
-Ελαιόλαδο
-Αμυγδαλέλαιο

Οδηγίες:

1. Κόψτε 2 καρότα σε ροδέλες των 1,3 εκατοστών και προσθέστε σε μία κατσαρόλα. Γεμίστε την με 2 φλυτζάνια νερό και βράστε τα για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει.

2. Προσθέστε 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ στο τηγάνι και διαλύστε τον, μέχρι το νερό να γίνει καφέ. Μαγειρέψτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το να καθίσει και να κρυώσει εντελώς. Επιταχύνετε τη διαδικασία, προσθέτοντας ένα παγάκι, αν θέλετε.

3. Τοποθετήστε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και ρίξτε το μείγμα μέσα από αυτό για να διαχωριστούν τα καρότα. Αφαιρέστε τα τελευταία (και χρησιμοποιήστε τα για λίπασμα). Προσθέστε στο μπολ ¼ φλυτζανιού αμυγδαλέλαιο και ¼ ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα υλικά. Τοποθετήστε ένα χωνί στην κορυφή της φιάλης ψεκασμού* που έχετε επιλέξει και χύστε προσεκτικά το μείγμα μέσα. Τοποθετήστε τον ψεκαστήρα πίσω στο μπουκάλι και ανακινήστε το.

4. Απλώστε στο δέρμα ένα στρώμα από αντηλιακό με SPF20 πριν το μαύρισμα. Επιτρέψτε στο δέρμα να απορροφήσει την κρέμα πριν από την εφαρμογή του σπιτικού λαδιού μαυρίσματος. Ψεκάστε πάνω στα τμήματα του σώματος που θέλετε να επιτύχετε ένα χρυσό μαύρισμα για να απλώσετε το μείγμα. Απολαύστε τον ήλιο για 20 λεπτά σε κάθε πλευρά, εμπρός και πίσω.

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπουκαλάκι ενός παλιού προϊόντος που τώρα έχει τελειώσει. Εάν δεν υπάρχει κάποιο, επιλέξτε ένα απλό μπουκαλάκι νερού. Τη δουλειά του την κάνει, απλά δεν υπάρχει η πολυτέλεια του ψεκασμού.

Πηγή: εδώ

You may also like