Πώς να φτιάξετε τον τέλειο «Πίνακα επιθυμιών»

21083_486475808052461_894885128_nΟι «Vision boards» ή αλλιώς οι «Πίνακες επιθυμιών και οραμάτων» θεωρούνται πολύ ισχυρά εργαλεία και υπάρχουν μερικά απλά βήματα για τη δημιουργία τους. Είναι ιδανικά για να σας φέρουν πιο κοντά στο όραμά σας και στην ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή που σας αξίζει . Αυτοί οι πίνακες, δεν είναι απλά μια τυχαία επιλογή από όμορφες εικόνες και τα αποσπάσματα, αλλά μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσει στο να έχετε μια καθαρή εικόνα για το μέλλον και τους στόχους σας. Σκεφτείτε το σαν ένα γραφικό κατάλογο, με τα όνειρά σας, όλες τις ελπίδες σας και τις φιλοδοξίες σε ένα πλαίσιο. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας και να το βοηθήσετε να φέρει αυτά τα πράγματα που θέλετε στη ζωή σας. Εμείς σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να φτιάξετε τον δικό σας!

Οραματιστείτε!
Ο Joyce Schwarz, συγγραφέας του «The Vision Board» , προτρέπει τον καθένα να ξεκινήσει το ταξίδι μέσα στο σκάφος των ονείρων του. Αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την κατεύθυνση της ζωής σας. Ο οραματισμός σας βοηθά να ξυπνήσει το εσωτερικό πνεύμα σας και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι εικόνες και οι ιδέες θα πρέπει να πηγαίνουν στον πίνακα σας. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε όλες αυτές τις εικόνες που θα σας έρχονται στο μυαλό.

9218374207495800_yhHkNFSe_c

Κάντε μεγάλα όνειρα!
Σκεφτείτε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας για το μέλλον. Οραματιστείτε τον εαυτό σας μέσα σε ότι θέλετε να είναι! Ίσως θέλετε ένα νέο αυτοκίνητο ή ένα σπίτι ή ίσως θα θέλατε να ταξιδέψετε σε μέρη εξωτικά, φανταστείτε τον εαυτό σας εκεί. Σκεφτείτε προσεκτικά τι θα θέλατε να καταφέρετε και πού θα θέλατε να είναι και θυμηθείτε επίσης ότι πρέπει να έχετε μία λεπτομερή εικόνα του μέρους που θα επιλέξετε. Βεβαιωθείτε ότι είναι αληθινό για εσάς και δεν είναι εικόνες απλά σαν σε όνειρο.

Η προετοιμασία!
Αφού έχετε σκεφτεί προσεκτικά τι θέλετε, η διασκέδαση ξεκινά. Αρχικά θα πρέπει να κολλήσετε τις εικόνες σας σε ένα μέρος,το οποίο μπορεί να είναι είτε ένα κομμάτι από χαρτόνι, είτε ένας πίνακας από ύφασμα ή ένας πίνακας ανακοινώσεων ή ακόμα και ένας ολόκληρος τοίχος. Αυτό το κάνετε για να έχετε μία εικόνα του τι είναι αυτό που θέλετε να επιτύχετε . Εναλλακτικά , μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ψυγείο σας. Ό, τι κι αν επιλέξετε , βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για εσάς.

Η τοποθεσία!
Σκεφτείτε πού θα τοποθετήσετε τον πίνακα σας! Μπορεί να είναι στο γραφείο σας ή στην κρεβατοκάμαρά σας, αλλά πρέπει να είναι κάπου όπου θα το βλέπετε κάθε μέρα ώστε να μπορείτε να κρατήσετε αυτούς τους στόχους στο μυαλό σας.

NatalieBloom-study

Έχει να κάνει μόνο με εσάς!
Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε τον εαυτό σας στον πίνακα σας και βεβαιωθείτε ότι είναι οι εικόνες που θα δείτε στην πιο ευτυχισμένη εκδοχή της ζωή σας, έτσι ώστε να σας φέρει περισσότερη ευτυχία στη ζωή σας.

Χαρούμενα αποφθέγματα!
Τι θα λέγατε να συμπεριλάβετε και μερικά αγαπημένα αποφθέγματα με θετικά μηνύματα! Γράψτε τα σε όμορφα χρωματιστά χαρτιά και κολλήστε τα στον πίνακα σας! Προσθέστε μερικά αποσπάσματα ή σημαντικές λέξεις, που θα σας θυμίζουν ποιοι είναι οι στόχοι σας, οι φιλοδοξίες σας, οι ελπίδες και τα όνειρα σας αλλά και τι πρέπει να κάνετε για την επίτευξή τους.
14144186299244353_dsWuHoAa_c

Πιστέψτε!
Σίγουρα είσαστε ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά σας, μόλις έχετε δημιουργήσει τον πίνακα σας! Για αυτό καλό είναι να τον τοποθετήσετε σε σημεία όπου μπορείτε να τον κοιτάτε κάθε μέρα, και να πιστέψετε πως ότι έχετε ονειρευτεί θα έρθει σε εσάς! Θυμηθείτε , μπορείτε να δημιουργήσετε πάντα έναν νέο πίνακα με διαφορετικά οράματα ανάλογα με το πώς οι στόχοι σας έχουν εξελιχθεί.

Ο Joyce Schwarz μας υπενθυμίζει επίσης ότι οι πινάκες δεν είναι μόνο μια εφάπαξ δραστηριότητα, αλλά είναι μια πρακτική και θα πρέπει να ενσωματωθεί στη ζωή μας.

You may also like