Πώς να “ψεκάζω” το άρωμά μου για να διαρκεί όλη μέρα;

Κάθε πρωί βάζω άρωμα σε αρκετά σημεία του σώματος-ψηλά- για να μυρίζει όλη μέρα και να το νιώθω φρέσκο… όμως μετά από 1-2 ώρες έχει ξεθυμάνει; Υπάρχει κάποιο μυστικό;

Πέρα από την επιλογή του αρώματος που μας ταιριάζει, ένα σημαντικό θέμα είναι και ο τρόπος που το φοράμε.

Όσο και αν πολλοί πιστεύουν ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι απλά να ψεκάσουμε μια μικρή ποσότητα στο λαιμό μας, υπάρχουν ορισμένα «μυστικά» που μας επιτρέπουν να κάνουμε πιο αποτελεσματικό το άρωμα καθώς και να εξοικονομήσουμε ποσότητα. Δείτε ποια είναι αυτά…

-Δεν ψεκάζουμε από μακριά. Παρόλο που η τακτική του ψεκάσματος από μακριά αποτελεί κοινό τόπο, στην πραγματικότητα μας στοιχίζει ακριβά καθώς σχεδόν το 50% του αρώματος αντί να καταλήξει στο δέρμα, καταλήγει στο πάτωμα.

-Χρησιμοποιούμε τα δάχτυλα. Κάνοντας μερικούς ψεκασμούς στην παλάμη και στη συνέχεια, βάζοντας λίγες σταγόνες στο μεσαίο δάχτυλο, μπορούμε να βάλουμε σε σημεία που θέλουμε σε πρόσωπο και σώμα.

-Δεν είναι απαραίτητη η εναλλαγή αρωμάτων μεταξύ του χειμώνα και του καλοκαιριού. Πέρα από το ιδιαίτερο άρωμα που κάθε κολόνια έχει, δεν σημαίνει ότι η μυρωδιά του ίδιου αρώματος θα είναι διαφορετική ανάλογα με τις εποχές.

-Η ποσότητα που θα χρειαστεί να βάλουμε, εξαρτάται από το είδος του αρώματος. Για παράδειγμα, τα πιο δροσερά, ελαφριά αρώματα χρειάζονται ανανέωση κάμποσες φορές κάθε ημέρα. Αντίθετα, με τα «ανατολικά», τα γεμάτα μπαχάρια και βανίλια αρώματα, μια μικρή ποσότητα θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένα κόλπο που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να κρίνουμε την απαραίτητη ποσότητα, είναι να βάζουμε μια μικρή δόση, να περιμένουμε κάμποσα λεπτά μέχρι να ντυθούμε και στη συνέχεια να μυρίζουμε την ευωδιά του και να κρίνουμε αν χρειάζεται ενίσχυση.

You may also like