Ριγκατόνι με μελιτζάνα, φέτα και δυόσμο

Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn

YΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

500 γρ. ριγκατόνι
1 λευκή μελιτζάνα, σε φέτες
2-3 κολοκυθάκια, σε φέτες
έ.π. ελαιόλαδο
¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
250 γρ. φέτα, σε κύβους
2-3 κ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα (ή κουκουνάρι)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα ή τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου αλατισμένα με λίγο ελαιόλαδο και, μόλις κρυώσουν, τα κόβουμε σε κυβάκια.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τον δυόσμο, τη φέτα, τα αμύγδαλα ή το κουκουνάρι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tip:

Αν χρησιμοποιήσετε φλάσκα μελιτζάνα, θα πρέπει πρώτα να την αφήσετε για 20 λεπτά, κομμένη σε φέτες, σε αλατισμένο νερό για να ξεπικρίσει.

Πηγή: http://www.tovima.gr

You may also like