Ρινοπλαστική χωρίς Χειρουργείο γίνεται; από τον Δρ. Σπύρο Βλάχο

ff789d285dc677ff71279c956727035a

από τον Δρ. Σπύρο Βλάχο-Πλαστικό χειρούργο

Η μύτη ίσως αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του προσώπου. Μια «άσχημη» μύτη μπορεί να στιγματίσει έναν άνθρωπο για όλη του τη ζωή. Η πλαστική χειρουργική έχει τη δυνατότητα να αλλάξει επιτυχώς αυτό το χαρακτηριστικό του προσώπου και η ρινοπλαστική είναι μια από τις συχνότερες αισθητικές επεμβάσεις. Ταυτόχρονα πολλές φορές διαμορφώνεται και το ρινικό διάφραγμα και αποκαθίσταται και η λειτουργία της αναπνοής.

Η ρινοπλαστική όμως είναι μια επέμβαση που πρέπει να γίνει στο Νοσοκομείο με γενική αναισθησία και διαθέτει και μια σχετικά μακρόχρονη περίοδο επανόδου με πρηξίματα, μελανιές, νάρθηκα στη μύτη κλπ. Αυτό πολλές φορές αποτελεί εμπόδιο για κάποιο άνθρωπο να υποβληθεί στην επέμβαση, γιατί φοβάται την όλη διαδικασία της επέμβασης και του μετά.

Μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική εφαρμόζεται πλέον στο ιατρείο με σκοπό να ανορθωθεί το ακρορρίνιο, μέσα σε 30′ και μόνο με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Πρόκειται για τη μέθοδο διεθνώς γνωστή ως Shuttle nose lift -την παρουσίασε επίσημα εδώ και πολλά χρόνια ο Τούρκος πλαστικός χειρουργός Tunc Tiryaki.
Η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις που η άκρη της μύτης (ακρορρίνιο) έχει κλίση προς τα κάτω και δεν παρουσιάζει η μύτη άλλα συνοδά προβλήματα, για τα οποία θα χρειαζόταν να καταφύγουμε σε μια κλασσική επέμβαση ρινοπλαστικής. Το πλεονέκτημά της είναι ότι γίνεται γρήγορα στο ιατρείο χωρίς να υποβάλουμε την ασθενή σε ολική αναισθησία και χωρίς η μύτη μετά να παρουσιάσει πρήξιμο και μελανιές.
http://www.youtube.com/watch?v=tWYC11BD1-E

Αρχικά κάνουμε δύο μικρές τομές: Μία στη βάση της μύτης (δηλαδή κάτω από το φρύδι) και μία μπροστά από το διάφραγμα στο εσωτερικό του ρουθουνιού. Από τη δεύτερη τομή ξεκολλάμε το δέρμα της μύτης από τα σκελετό και από την πρώτη τομή περνάμε με μια ειδική βελόνα το ράμμα με κατεύθυνση το ακρορρίνιο. Κατόπιν κάνουμε εσωτερικά ένα μικρό κόμπο στο ράμμα και το τραβάμε.

ba1fb996085c4a18acff7aa1832ecc60Επειδή εσωτερικά γίνεται αποκόλληση του δέρματος, το ράμμα μπορεί να κρατήσει τη μύτη στη νέα της θέση τραβώντας προς τα επάνω.
Η μύτη καλύπτεται με αυτοκόλλητη ταινία, η οποία παραμένει για τρεις μέρες. Μία έως δύο ώρες μετά την τεχνική, η δράση της τοπικής αναισθησίας θα περάσει και ίσως παρουσιαστεί παροδικός πόνος. Για λίγες μέρες θα πρέπει να αποφεύγει κανείς την έντονη σωματική άσκηση.
Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα και ουσιαστικά επιτυγχάνεται χωρίς η μύτη να πρηστεί, χωρίς να υπάρξουν μελανιές, χωρίς να χρειαστεί να μπει κάποιος νάρθηκας.

Πηγή: bestcosmetic.gr

You may also like