Ρωσία: Ορκίστηκε πρόεδρος ο Πούτιν για 3η φορά

Πρόεδρος της Ρωσίας ορκίστηκε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καταλαμβάνοντας για τρίτη, τετραετή θητεία, το συγκεκριμένο αξίωμα έχοντας στο μεσοδιάστημα αναλάβει πρωθυπουργός.

«Ορκίζομαι, ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να σέβομαι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και του πολίτη», δήλωσε ο Πούτιν, στη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο ενώπιον 3.000 προσκεκλημένων. Στη συνέχεια ανακρούσθηκε ο ρωσικός εθνικός ύμνος.

«Είμαι ευτυχής σήμερα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν γίνεται πρόεδρος, είναι ένας άνθρωπος με πείρα και ένας ισχυρός ηγέτης», είχε δηλώσει βνωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω την πίστη εκατομμυρίων πολιτών μας. Θεωρώ πως αυτό είναι το νόημα ολόκληρης της ζωής μου και πως είναι υποχρέωσή μου να υπηρετώ τη μητέρα πατρίδα μου και το λαό μας», δήλωσε στη συνέχεια ο Πούτιν, σε μια σύντομη ομιλία.

«Σήμερα, μπαίνουμε σε ένα νέο στάδιο της εθνικής ανάπτυξης (…) τα ερχόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την τύχη της Ρωσίας για τις επόμενες δεκαετίες», υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Μόσχας ανακοίνωσε τη σύλληψη 120 μελών της αντιπολίτευσης που επιχειρούσαν να διαδηλώσουν κατά της ορκωμοσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η κατάσταση στην πόλη είναι συνολικά ήρεμη. Στο κέντρο, 120 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο (αντιπολιτευόμενος ηγέτης) Μπόρις Νεμτσόφ, συνελήφθησαν επειδή προσπάθησαν να διαδηλώσουν χωρίς άδεια», αναφέρει η αστυνομία της Μόσχας σε ανακοίνωσή της.

Πηγή:naftemporiki.gr

You may also like