Σαλάτα Κινοα με ψητά χτένια και πουρέ αρακά από το Galaxy Restaurant

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

240 γρ χτένια
400 ml ζωμό λαχανικών
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
120 γρ κινόα
10 γρ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
10 γρ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
10 γρ πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
1 κολοκυθάκι baby κομμένο σε ροδέλες
1 καρότο baby κομμένο σε ροδέλες
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
20 γρ ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
140 γρ αρακάς
5 ml γλάσο από βαλσάμικο ξύδι
3 γρ μαιντανός ψιλοκομμένος
3 γρ άνηθος ψιλοκομμένο
Λίγα baby cress για την διακόσμιση του πιάτου
Αλάτι πιπέρι κατά προτίμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
*Για τη σαλάτα κινόα:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την μισή ποσότητα από τον ζωμό λαχανικών να βράσει. Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι την κινόα. Έπειτα τη βάζουμε να βράσει στο μισό ζωμό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια την στραγγίζουμε και την κρυώνουμε. Τη βάζουμε σε μπολ, τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μυρωδικά και το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε λίγο νερό να βράσει και ρίχνουμε λίγο αλάτι, το κολοκύθι και το καρότο. Βράζουμε για 3 λεπτά περίπου, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε και αυτά. Δεν θέλουμε να βράσουν πολύ, πρέπει να είναι ελαφρώς τραγανά. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε και αυτά στη σαλάτα μας. Καρυκεύουμε κατά προτίμιση.

*Για τον πουρέ αρακά:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει ο υπόλοιπος ζωμός λαχανικών. Προσθέτουμε των αρακά, τον αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά περίπου και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Περνάμε όλα τα υλικά από τον μύλο λαχανικών ή το blender.

*Για τα χτένια:

Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα χτένια να σωταριστούν. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμιση. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4- 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Σε περίπτωση που εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό μας.

*Για το σερβίρισμα:
Σερβίρουμε σε ρυχά πιάτα. Βάζουμε την σαλάτα. Επειτα ζεσταίνουμε σ’ ένα τηγανάκι τον πουρέ αρακά και τον βάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας δίπλα στην κινόα δίνοντάς του ένα ομοιόμορφο σχήμα. Μετά βάζουμε τα χτένια μας , το ραπανάκι, τα baby cress και κάνουμε μερικές πινελιές ή ομοιόμορφες τελείες από το γλάσο από βαλσάμικο ξύδι.

TIPS:

Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να βρούμε στην αγορά κινόα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά πλιγούρι.

Εαν θέλουμε να φτιάξουμε μόνοι μας γλάσο από βαλσάμικο ξύδι, σε ένα κατσαρολάκι το βάζουμε να βράσει 100ml περίπου, το αφήνουμε να κατέβει στο 1/5 της αρχικής ποσότητας και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Galaxy Restaurant Bar @ Hilton
Βασιλίσσης Σοφίας 46,
τηλ.210-7281407
http://www.hiltonathens.gr/gr/

You may also like