Σαλάτα με Θαλασσινά, από την Weber

ΥΛΙΚΑ:
*για τη σάλτσα
¼ φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
και…
5 ντομάτες, κομμένες σε φέτες 3 εκ.
½ φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα
½ φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 κιλό μικρές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1 κιλό μικρά χτένια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

3e735504-abb4-4cda-a563-c345a77e3961ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
•Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα υλικά της σάλτσας.
•Τακτοποιήστε τις φέτες ντομάτας σε πιατέλα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τις ελιές, το σέλινο, και το κρεμμύδι.
•Σε ένα μεγάλο κύπελλο συνδυάστε τις γαρίδες και τα χτένια. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι της σαλάτας και ανακατεύετε καλά για καλυφθούν τα θαλασσινά. Καλύψτε και καταψύξτε για 20 έως 30 λεπτά.
•Προετοιμάστε τη ψησταριά για άμεσο μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά (230 ° έως 280 °C ) και προθερμάνετε ένα grill pan.
•Στραγγίστε τα θαλασσινά σε ένα σουρωτήρι. Απλώστε τα θαλασσινά σε ένα ενιαίο στρώμα στο grill pan και ψήστε τα σε άμεση υψηλή θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι οι γαρίδες και τα χτένια να είναι ελαφρώς σφιχτά στην επιφάνεια και εντελώς αδιαφανή στο κέντρο, 3-5 λεπτά, γυρίζοντας τα μία ή δύο φορές για ομοιόμορφο μαγείρεμα. Φορώντας γάντια μπάρμπεκιου, αφαιρέστε το τηγάνι από τη σχάρα και αφήστε το σε μια επιφάνεια. Μεταφέρετε τα θαλασσινά σε ένα μεγάλο μπολ για να σταματήσουν να ψήνονται.
•Απλώστε με ένα κουτάλι τα θαλασσινά πάνω από τις ντομάτες. Διασκορπίστε τις ελιές, το σέλινο και το κρεμμύδι πάνω από τα θαλασσινά. Απλώστε λίγη από την σάλτσα πάνω στη σαλάτα. Πασπαλίστε το μαϊντανό πάνω από την κορυφή. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχετικά με τη Weber
Η αμερικανική εταιρεία Weber-Stephen Products LLC (με έδρα το Palatine/Ιλινόις) κατασκευάζει υψηλής ποιότητας ψησταριές κάρβουνου, υγραερίου, ηλεκτρικές και αξεσουάρ ψησίματος. Το 1952 ο George Stephen εφηύρε την ψησταριά Weber και ξεσήκωσε την εποχή του ψησίματος. Εξήντα χρόνια αργότερα η οικογενειακή επιχείρηση διαθέτει τα προϊόντα και συνεχίζει να θέτει νέα πρότυπα για το high-end γκουρμέ ψήσιμο. Η Weber® εκπροσωπείται με τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο σε εξειδικευμένα καταστήματα, καταστήματα επίπλων και πολυκαταστήματα.Το Weber® Grill Academy Original, η πρώτη Ακαδημία Μπάρμπεκιου για τους τελικούς καταναλωτές, είναι μια ιστορία επιτυχίας.

You may also like