Σας στενεύουν τα παπούτσια σας;

Κάνατε δώρο στον εαυτό σας ένα υπέροχο ζευγάρι παπούτσια, όμως ανακαλύψατε ότι σας πιέζουν και είναι λίγο μικρό το νούμερο.

Σίγουρα ξεχάσατε την συμβουλή μου, να δοκιμάζετε παπούτσια τις απογευματινές ώρες όταν τα πόδια σας είναι λίγο πρησμένα, με αποτέλεσμα να καταλήξετε στο σωστό νούμερο!

Τέλος πάντων, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού μπορείτε μόνες σας και με επιτυχία να «φτιάξετε» τα παπούτσια σας.

Παρακάτω σας έχω μερικές γρήγορες συμβουλές για το πως να μαλακώσετε και να ανοίξετε τις υπέροχες γόβες, τα καλοκαιρινά πέδιλα αλλά και κλειστά παπούτσια, να αποφύγετε τον πόνο και να απολαύσετε τα ψηλά σας τακούνια.

1. Φορέστε τα καινούργια σας παπούτσια για λίγη ώρα κάθε μέρα. Αν σας σφίγγουν πάρα πολύ, δοκιμάστε να τα φορέστε με νωπές κάλτσες από μέσα, όσο περίεργο και αν είναι, με τον τρόπο αυτό τα παπούτσια θα μαλακώσουν αρκετά και θα ανοίξουν κατά μισό νούμερο.

2. Ένας έξυπνος τρόπος για να μεγαλώσει το νούμερο στις γόβες ή peep toe είναι να χρησιμοποιήσετε πάγο. Πάρτε δυο σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς, γεμίστε τα με νερό μέχρι τη μέση και τοποθετήστε τα μέσα στις γόβες (με το νερό να μπαίνει μέσα στη γόβα), αν οι γόβες είναι peep toe, τραβήξτε το σακουλάκι έξω από το άνοιγμα (μαζί με λίγη ποσότητα νερού). Βάλτε τις γόβες στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι το νερό να γίνει πάγος. Στη συνέχεια αφήστε τις γόβες σε θερμοκρασία δωματίου (να λιώσει ο πάγος) και βγάλτε τα σακουλάκια. Η τεχνική αυτή βοηθάει να ανοίξετε τις δερμάτινες γόβες περίπου μισό νούμερο, στις γόβες από δερματίνη θα χρειαστεί να κάνετε 2-3 απόπειρες.

3. Ακόμα και μια πατάτα μπορεί να μεγαλώσει το νούμερο του παπουτσιού. Ξεφλουδίστε μια πατάτα και τοποθετήστε τη μέσα στο παπούτσι (βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλη για να δημιουργήσει ένα εξόγκωμα). Αφήστε την πατάτα μέσα στο παπούτσι για όλη τη νύχτα και το πρωί βγάλτε τη.

4. Κάθε φορά που αγοράζετε καινούργια παπούτσια, λυγίστε τα προς τα πάνω και προς τα κάτω (όσο λυγίζει το παπούτσι) μερικές φορές. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά και «ρίξτε» ζεστό αέρα στο εσωτερικό για 2-3 λεπτά. Η θερμότητα θα μαλακώσει πολύ το υλικό του παπουτσιού και θα είναι πολύ πιο άνετο στο περπάτημα.

5. Για να μην ανησυχείτε μήπως γλιστρήσετε σε οποιαδήποτε επιφάνεια, τρίψτε τον πάτο των παπουτσιών με ένα κομμάτι γυαλόχαρτο.

6. Αν λατρεύετε τα καλοκαιρινά ανοιχτά πέδιλα, τα flip flop και τις πλατφόρμες αλλά δεν μπορείτε να τα περπατήσετε γιατί τα πέλματα σας ιδρώνουν πολύ και γλιστράνε, έχω μια πολύ έξυπνη λύση που ανακάλυψα πρόσφατα. Υπάρχουν ειδικά υφασμάτινα, αυτοκόλλητα πατάκια, που καλύπτουν ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια του παπουτσιού και όσο και να ιδρώσουν τα πέλματα δεν γλιστράνε – πραγματικά δεν γλιστράνε!

Πηγή: jenny.gr

You may also like