Σεμινάριο Ψυχοκινητικής: Αναπτυξιακή Υποστήριξη για παιδιά με την Renate Zimmer

Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκινητικής στα πλαίσια της διάδοσης της Ψυχοκινητικής στη χώρα μας, έχει προσκαλέσει την κορυφαία δασκάλα της Ψυχοκινητικής, κα Renate Zimmer, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Osnabrueck (Γερμανία).

Η Renate Zimmer, δίνει κάθε χρόνο διαλέξεις, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, σε πλήθος πανεπιστημίων σε όλον τον κόσμο. 

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι μια (1) μέρα και θα διαρκέσει περίπου 6-8 ώρες. Θα υποστηριχθεί και από θεωρητικό και από πρακτικό κομμάτι.

Η Ψυχοκινητική είναι μια πρακτική που στοχεύει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ατόμου αξιοποιώντας επιστημονικά δεδομένα που συσσωρεύονται στο σημείο τομής της θεραπείας και της παιδαγωγικής. Ανάλογα με την ομάδα και το στόχο, μπορεί να προλαμβάνει, να ενισχύει και να θεραπεύει.
Σήμερα η Ψυχοκινητική εφαρμόζεται σε διάφορους τομείς:

  • στην προσχολική αγωγή αποτελεί παιδαγωγικό «εργαλείο» αναπτυξιακής υποστήριξης,
  • στο δημοτικό και στα ειδικά σχολεία διαπερνά τον μαθησιακό κορμό και δημιουργεί κόμβους προσαρμογής σε όλα τα μαθήματα ξεκινώντας από τη φυσική αγωγή.Μάλιστα σε χώρες της ΕΕ όπως π.χ. στη Γερμανία, η Ψυχοκινητικής θεσμοθετήθηκε ως βάση διαθεματικής προσέγγισης από το 1993. Η «παιδαγωγική» της Ψυχοκινητικής έχει ασκήσει σημαντικές επιρροές και στα μοντέλα παρεμβάσεων για ενήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας και εμφανίζεται ως κινητική αγωγή στην τρίτη ηλικία με τον όρο «Γεραγωγική» από το 1990.
Τι είναι η Ψυχοκινητική;
Η βασική αρχή της Ψυχοκινητικής είναι η υποστήριξη της ολιστικής ανάπτυξης του παιδιού με την έννοια όλων των παραμέτρων της προσωπικότητάς του. Κομβικής σημασίας είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης των ατομικών δυνατοτήτων δράσης, και παράλληλα η υποστήριξη των ικανοτήτων επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, 11:00 – 17:00 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη

You may also like