Σε διαμάχη Google και Apple σχετικά με τους χάρτες

Στο επίκεντρο έντονης διαμάχης βρίσκονται Google και Apple γύρω από τους χάρτες που θα προσφέρουν στους χρήστες κινητών συσκευών.

Σήμερα η Google βρίσκεται με διαφορά στην πρώτη θέση με τους Google Maps όμως η Apple έχει επενδύσει για να ανατρέψει τη συγκεκριμένη πρωτιά.

Η Apple θα αντικαταστήσει τους Google Maps που χρησιμοποιούσε και η ίδια με τους δικούς της χάρτες.

Έτσι iPhone και iPad δεν θα έχουν πρόσβαση πλέον στους Google Maps ενώ θα προστεθούν κάποιες εφαρμογές στις δύο συσκευές που θα κάνουν την πλοήγηση ακόμα καλύτερη.

Οι αναλυτές αναρωτιούνται αν η Apple διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να μπορέσει να προσφέρει ένα ανταγωνιστικό προϊόν στους Google Maps.

Οι χάρτες είναι ένας από τους λόγους που οι χρήστες επιλέγουν τα smartphones και μια πιθανή αποτυχία στο κομμάτι αυτό μπορεί να οδηγήσει τους καταναλωτές στα χέρια της Google και των φθηνότερων Android τηλεφώνων.

Έτσι η Apple πρέπει να προσέξει πολύ στην ενσωμάτωση των νέων χαρτών.

Για να μπει στη συγκεκριμένη αγορά, η εταιρεία έχει μελετήσει την πορεία της και έχει κάνει αρκετή προεργασία.

Για παράδειγμα τα τελευταία χρόνια έχει εξαγοράσει εταιρείες εξειδικευμένες στην 3D απεικόνιση των χαρτών ενώ έχει εξασφαλίσει και τα δικαιώματα χρήσης της χαρτογραφικής υπηρεσίας TomTom.

Η Tom Tom διαθέτει ηλεκτρονικούς οδικούς χάρτες για πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως τους οποίους διαθέτει μέσω των GPS συσκευών της.

Τα παραπάνω εφόδια δεν είναι γνωστό αν θα είναι αρκετά για να προσφέρουν στους καταναλωτές μια ιδανική λύση την ώρα που η Google συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς για την βελτίωση των δικών της χαρτών.

Το αν οι νέοι χάρτες και οι υπηρεσίες της Apple γύρω από τη χαρτογράφηση θα έχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα θα φανεί μόλις κυκλοφορήσει το νέο iOS 6.

Το σίγουρο είναι ότι οι δύο εταιρείες άνοιξαν ένα ακόμα μέτωπο, γύρω από τους χάρτες που μόνο κερδισμένο θα έχουν τον τελικό καταναλωτή.

Πηγή:http://www.e-go.gr

You may also like