Στην Αθήνα οι Nouvelle Vague

Nouvelle VagueΎστερα από δύο χρόνια και μετά από τη θριαμβευτική εμφάνιση των Nouvelle Vague στη χώρα μας, η παριζιάνικη μπάντα επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα!

Έρχονται στον απόηχο του καλοκαιριού, στις 13 Σεπτεμβρίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και υπόσχονται να μας προσφέρουν άλλη μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά. Μαζί τους η εκρηκτική Liset Alea, ενώ τη βραδιά θα ανοίξει η αυθεντική φωνή του συγκροτήματος, η Melanie Pain παρουσιάζοντας την πρώτη της προσωπική δουλειά. Specail guest η Olga Kouklaki, η Ελληνίδα ντίβα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Οι Nouvelle Vague, ξεκίνησαν από το Παρίσι, αλλά σύντομα η φήμη τους ξεπέρασε τα σύνορα της Γαλλίας. Ο Μarc Collin και ο Οlivier Libaux είναι δύο από τους πλέον πολυπράγμονες μουσικούς – παραγωγούς της γαλλικής σκηνής τα τελευταία 14 χρόνια (με δισκογραφία σε έγκυρα labels, όπως F Communications, Output, Naïve κτλ). Όταν οι πορείες τους κατέληξαν σε ένα κοινό σημείο αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δημιουργικό και εκλεκτικό σχήμα, μια κολλεκτίβα καλλιτεχνών, με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά ακούσματά τους. Στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλαν οκτώ τραγουδίστριες (έξι Γαλλίδες, μια Βραζιλιάνα και μια Νεοϋορκέζα) με υπέροχες φωνές, που έφεραν έναν νέο φρέσκο μουσικό αέρα.

Οι Nouvelle Vague κράτησαν το μελωδικό πυρήνα διαχρονικών συνθέσεων punk και post punk από new wave συγκροτήματα, όπως οι Joy Division, Clash, Dead Kennedys, XTC, Cure, Depeche Mode, κ.ά. και έκαναν επανεκτελέσεις, χρησιμοποιώντας λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της bossa nova, της jazz της δεκαετίας του ’50 και την pop των 60s. Στο τέταρτο άλμπουμ τους, το πρώτο όμως που κυκλοφόρησε από την Barclay Records επηρεάζονται από το Γαλλικό new wave που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα στη δεκαετία του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Έτσι το line up των γυναικείων φωνητικών διαφοροποιήθηκε αρκετά σε σχέση με εκείνο που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, με κάθε κομμάτι να ερμηνεύεται από μια τραγουδίστρια τη σύγχρονης Γαλλικής σκηνής, τραγούδιστριες που έχουν μεγαλώσει με τα τραγούδια της δεκαετίας του ’70 και του ’80 και λατρεύουν να τα ερμηνεύουν!

Tα τελευταία χρόνια έχουν περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο κατακτώντας το κοινό όπου και αν έχουν βρεθεί.
https://www.youtube.com/watch?v=Xb1betR0khg
Αυτό ακριβώς υπόσχονται να κάνουν και στις 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, με απίστευτο κέφι και διάθεση επικοινωνίας με το κοινό, παρασύροντας μας σε χορό και τραγούδι και προκαλώντας μας να ερωτευτούμε ξανά από την αρχή τραγούδια που έχουμε τραγουδήσει και αγαπήσει.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων («Κεντρική Αυλή», Πειραιώς 100, Γκάζι)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Προπώληση: 22 ευρώ | Ταμείο: 28 ευρώ
Ώρα Έναρξης: 21:00

You may also like