Στην μεγάλη οθόνη η “Mademoiselle C”

Δεν ξέρω αν είναι ο αέρας της Vogue που «γεννά», «καλλιεργεί» και εν τέλει «απογειώνει» γυναίκες όπως την Diana Vreeland, Anna Wintour, Franca Sozzani και την Carine Roitfeld ή αυτό οφείλεται στις δυναμικές και πληθωρικές προσωπικοτητές, καθεμιάς. Ένα είναι σίγουρο πάντως, στην ελιτίστικη ομάδα της Vogue δεν “μπαίνεις” τυχαία και δεν «βγαίνεις» άδοξα. Από τις γυναίκες που προανέφερα, θα επιλέξω σήμερα την punk, μικροσκοπική, ευγενική και έξυπνη mademoiselle Carine Roitfeld, επειδή η προσωπικότητα της απασχολεί και όπως φαίνεται θα απασχολεί τον χώρο της μόδας για αρκετό καιρό ακόμη.

mc2
Η καριέρα της Roitfeld ξεκίνησε όταν ανέλαβε την σκληροπυρηνική θέση της αρχισυντάκτριας (editor-in-chief) της γαλλικής Vogue, εκτοξεύθηκε όμως, όταν η ίδια άφησε το περιοδικό και ξεκίνησε μια ενδιαφέρουσα “σόλο” καριέρα.
mc3

Γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη, αφού η πρώην σιδηρά κυρία της Vogue,γνώριζει καλά το παιχνίδι της μόδας και ακόμη καλύτερα πως να παίζει με τους δικούς της όρους. Είναι μία γυναίκα που δεν σταματά ποτέ, δουλεύει, ταξιδεύει, δημιουργεί, ζει «από» και «για» τη μόδα. Η κυρία Carine Roitfeld στήνει καμπάνιες, φωτογραφήσεις, πασαρέλες, λανσάρει κολεξιόν ή σειρές μακιγιάζ και προσφέρει τις συμβουλευτικές της ικανότητες όπου και σε όποιον της ζητήσει.

mc4

Έφτασε όμως η στιγμή, που η κυρία Roitfeld αποφάσισε ότι το μεγαλείο της προσωπικότητάς της, αξίζει να το απολαύσουν και χιλιάδες «άλλοι», οι-όχι του χώρου-άνθρωποι. Που αλλού; Σ’ ένα, ευλαβικά προσεγμένο και μεγαλεπίβολα παρουσιασμένο, ντοκιμαντέρ γυρισμένο από τον Γάλλο σκηνοθέτη Fabien Constant, ο οποίος «τρυπώνει», σχεδόν ταχυδακτυλουργικά, με την κάμερά του, σε meetings, backstage επιδείξεων και φωτογραφήσεων ακολουθώντας «πιστά» την «Mademoiselle C».

mc5

Το ντοκιμαντερ μας δίνει μία γεύση, του τί σημαίνει να είσαι και να δουλεύεις στο χώρο της μόδας καθώς και τη διαδικασία στησίματος ενός καινούργιου περιοδικού. Φυσικά, από το film δεν λείπουν, και χιλιάδες γνωστοί «φίλοι» του χώρου που παρελαύνουν στη μεγάλη οθόνη και εκθειάζουν την προσωπικότητα της Carine Roitfeld.

mc6

Προσωπικά είμαι περίεργη, να δω ποιό είναι το στοιχείο που κάνει την Carine,μια τόσο πολυσυζητημένη οντότητα στο χώρο της μόδας. Μέχρι την πρεμιέρα της ταινίας όμως που θα πραγματοποιηθεί στην Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου, πάρτε μία γεύση από το trailer που ακολουθεί…

mc7

You may also like