Συμβουλές ομορφιάς για business women!

business 3

Μπορεί να μην είστε πλέον πολλές, λόγω της οικονομική κρίσης, οι γυναίκες που εργάζεστε πολλές ώρες την ημέρα, όμως υπάρχετε και πραγματικά χρειάζεστε ξεκούραση και αναζωογόνηση μετά το πέρας κάθε 8ωρου, 10ωρου ή ακόμη και 12ωρου.Το δέρμα μας φθείρεται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, το καθημερινό στρες και την πολύωρη κούραση. Είναι καλό στο τέλος της ημέρας να εφαρμόζετε μερικές συμβουλές ομορφιάς για να διατηρήσετε λαμπερό και νεανικό το δέρμα σας, ακόμη και μετά από την πολύωρη έκθεσή σας σε συνθήκες που οδηγούν το δέρμα σε πρόωρη γήρανσή του.

Συμβουλή 1η

Ενυδατώστε καθημερινά το πρόσωπό σας

Η αφυδάτωση του προσώπου είναι ο καλύτερος φίλος της γήρανσης του δέρματος. Ο συνδυασμός του υγρού και ξηρού αέρα στους οποίους εκτιθέμεθα καθημερινά, καθώς βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται καλά για πολλές ώρες, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και θαμπάδα στο δέρμα μας. Καταναλώστε άφθονο νερό (περίπου 1,5 λίτρο νερό ημερησίως) και φυσικά εφαρμόστε ενυδατική κρέμα τόσο πριν το καθημερινό μακιγιάζ, όσο και μετά την απομάκρυνσή του. Να θυμάστε ότι οτιδήποτε κι αν επιλέξετε να εφαρμόσετε θα πρέπει να επιτρέπει τη διαδικασία της κυτταρικής αναπνοής.

Συμβουλή 2η

Αυξήστε την άσκηση σε φυσικό περιβάλλον

Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευνοεί την παραγωγή ελεύθερων ριζών που έχει ως απόρροια την πρόωρη γήρανση τόσο του δέρματος όσο και κατ’ επέκταση της γενικότερης υγείας του σώματος. Επειδή, όμως, όσοι ζουν σε αστικό περιβάλλον είναι αδύνατο να την αποφύγουν, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να ξεκλέψετε λίγο χρόνο και να τον αφιερώσετε σε μία βόλτα στο πάρκο ή σε υπαίθρια άσκηση (ίσως στα υπαίθρια γυμναστήρια) ή ακόμη και λίγα λεπτά ποδηλασίας ή τρεξίματος στη φύση. Ο καθαρός αέρας θα σας βοηθήσει να λάβετε το απαραίτητο οξυγόνο και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Βοηθά αρκετά στην αποτοξίνωση και η κατανάλωση πράσινου τσαγιού και φυσικά, τα φρούτα.

Συμβουλή 3η

Εφαρμόστε καθημερινά αντηλιακή κρέμα προσώπου

Και όταν λέμε καθημερινά εννοούμε καθημερινά και τις 4 εποχές του έτους. Το χειμώνα λόγω του ότι η ηλιακή ακτινοβολία είναι περιορισμένη αρκεί η εφαρμογή μίας ενυδατικής κρέμας προσώπου με μικρό δείκτη αντηλιακής προστασίας. Ο ήλιος φθείρει τόσο πολύ το δέρμα που σχεδόν η πλειοψηφία των ρυτίδων προσώπου οφείλονται στην έκθεσή μας σε αυτόν. Μην αμελείτε την καθημερινή αντηλιακή φροντίδα του προσώπου σας ειδικά αν η εργασία σας απαιτεί την παραμονή σας σε εξωτερικούς χώρους για αρκετή ώρα κάθε μέρα.

business 1Συμβουλή 4η

Περιορίστε το έντονο στρες

Φυσικά και γνωρίζω καλά ότι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε άμεσα ελέγξιμο από εσάς, (πώς θα μπορούσα άλλωστε να το αγνοώ) όμως πρέπει να έχετε καθημερινά υπόψη ότι δεν υπάρχει τίποτε σημαντικότερο από την υγεία. Άρα το στρες για διαφορετικούς της υγείας λόγους μπορεί να περιοριστεί. Το έντονο και επίμονο στρες ευνοεί την ξηρότητα του δέρματος σε ορισμένα σημεία και τη λιπαρότητα σε άλλα. Δώστε τέρμα στη θαμπή και άτονη επιδερμίδα σας, απλώς αλλάζοντας συνήθειες και τρόπο σκέψης. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη και σε αυτή την περίπτωση καθώς ενυδατώνει το δέρμα και βελτιώνει τη γενικότερη υγεία του σώματος.

Συμβουλή 5η

Εφαρμόστε κρέμα νυκτός κάθε βράδυ

Είναι γεγονός ότι μετά από μια κουραστική ημέρα με πολύωρη έκθεση στον ήλιο και στη ρύπανση είναι απαραίτητη και αποτελεσματική η εφαρμογή της κατάλληλης κρέμας νυκτός. Την επόμενη μέρα θα ξυπνήσετε σίγουρα πιο αναζωογονημένη και ξεκούραστη, με δέρμα λαμπερό και ενυδατωμένο. Είστε έτοιμες να αδράξετε τη μέρα;

 

 

 

You may also like