Τέσσερα τρόφιμα με εκπληκτική επίδραση στην υγεία μας

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος ασχολείται με τη διατροφή μαθαίνει καθημερινά καινούργια πράγματα σχετικά με το πώς η διατροφή μας μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας, να αποτρέψει ασθένειες, να δράσει ενάντια στη γήρανση. Παρακάτω ακολουθούν οι πιο πρόσφατες έρευνες γύρω από τα εντυπωσιακά οφέλη στην υγεία μας που έχουν μερικά από τα πιο αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά και επιπλέον εύκολους τρόπους για να επωφεληθείτε στο μέγιστο βαθμό από αυτά.

mushrooms

Μανιτάρια για την τόνωση του μεταβολισμού σας:

Η βιταμίνη D αποτελεί το βασιλιά των θρεπτικών ουσιών. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι σε επαρκή επίπεδα ενισχύει τη μυική ενδυνάμωση και βοηθά στην αποτελεσματικότητα των μυών, ενισχύοντας την ενέργεια που προέρχεται από τα κύτταρα.

Προηγούμενες έρευνες συνέδεσαν τη βιταμίνη D με χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου -2 , καρδιακά προβλήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση, οστεοπόρωση και ορισμένους τύπους καρκίνου, ωστόσο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τουλάχιστον τα ¾ των εφήβων και των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επαρκή επίπεδα. Το βασικό θρεπτικό συστατικό δε βρίσκεται φυσικά σε πολλά φαγητά. Η βιταμίνη D παράγεται με φυσικό τρόπο από το σώμα μας όταν εκτιθέμεθα στις ακτίνες του ήλιου.

Όμως δε μπορούμε να βασιστούμε μόνο σ’ αυτό, καθώς δεν αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης. Γι’ αυτό και η έρευνα για τα μανιτάρια είναι τόσο εντυπωσιακή.

 

mangoΜάνγκο για απώλεια σωματικού λίπους:

Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, που έχουν θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα έδειξε ότι η κατανάλωση μάνγκο βοηθά στη μείωση του σωματικού λίπους, όπως και στη μείωση του επιπέδου χοληστερόλης, ενώ παράλληλα ενισχύει τον έλεγχο του σακχάρου του αίματος.

 

MouraΜούρα για την προστασία του εγκεφάλου:

Τα ευρήματα των ερευνών για τα οφέλη των μούρων στην υγεία δείχνουν μάλλον πολύ καλά για να είναι αληθινά! Πιο συγκεκριμένα, έχουν συνδεθεί με την απομάκρυνση της παχυσαρκίας, τη μείωση του επιπέδου τριγλυκεριδίων και τη μάχη ενάντια στα καρδιαγγειακά προβλήματα, τον καρκίνο, την υψηλή αρτηριακή πίεση και την οστεοπόρωση.

Πλέον, οι νέες έρευνες δείχνουν ότι τα μούρα βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από τον εγκέφαλο, και στην προστασία του οργανισμού μας ενάντια στη γήρανση και σε ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

grapes1Σταφύλια για την καταπολέμηση του κοιλιακού λίπους:

Πολυάριθμες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβονοειδή μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων, με τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. Πλέον, μία νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αποδεικνύει ότι ένα μείγμα κόκκινων, πράσινων και μαύρων σταφυλιών όχι μόνο αυξάνει την αντιοξειδωτική άμυνα, αλλά μειώνει και τις φλεγμονές.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο ενός μεταβολικού συνδρόμου, ενός συνόλου συνθηκών που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού, και διαβήτη τύπου 2.

You may also like