«Τέχνη Κοινωνείν», μετά δημοπρασίας για το MDA Ελλάς

event_0157_1284.1397735662Η Γκαλερί Έρση τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 & ώρα 8.00μ.μ. φιλοξενεί την πρωτοβουλία «Τέχνη Κοινωνείν» η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων με έργα των εικαστικών:

Μ. Αρφαρά, Γ. Δέρπαπα, Ε. Δροσάκη, Χ. Καρά, Ν. Κεσσανλή, Γ. Λάππα, Θ. Μανωλίδη, Τ. Μαντζαβίνου, Κ. Μορταράκου, Κ. Ξενάκη, Θ. Πανταλέων, θ. Παπαγιάννη, Χ. Παπαποστόλου , Μ.Πωπ, Ν. Στεφάνου, Χ. Σαρακατσιάνου, Γ. Σταθόπουλου, Σ. Σόρογκα, Β. Σπεράντζα, Π. Τέτση, Α. Φασιανού, Δ. Χιωτόπουλου, Ν. Χουλιαρά.

Στο τέλος της έκθεσης την Τρίτη 6 Μαΐου τα έργα θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα διατεθούν προς όφελος του MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυικές Παθήσεις.

Σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία, η Τέχνη αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι μέρος άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία της κοινωνίας. Οι Έλληνες καλλιτέχνες ζουν, εμπνέονται και δημιουργούν ως μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν μπορούν να μένουν παθητικοί στα κελεύσματα των καιρών.

Να πούμε ότι το Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2000 για να συμβάλει τόσο στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που προκαλούν η Μυϊκή Δυστροφία και οι άλλες Νευρομυϊκές Παθήσεις, όσο και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όσων πάσχουν από αυτές.

Ειδικότερα, πρωταρχικός του σκοπός είναι να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από Νευρομυϊκές Παθήσεις (νέοι στην πλειοψηφία τους) να ενταχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στην κοινωνία και να δραστηριοποιηθούν στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της εργασίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, αλλά και να συμβάλει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, στηρίζοντας την ψυχαγωγία και την εκπαίδευσή τους μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δράσεις του MDA Ελλάς, πατήστε εδώ.
Στοιχεία Επικοινωνίας του Σωματείου

Ομήρου 51, Αθήνα 10672
Τηλ.: 210 3616980-1
Fax: 210 3616982
E-mail: [email protected]
Website: www.mdahellas.gr

You may also like