Νέα συνεργασία Tom Hanks & Steven Spielberg;

Hanks & Spielberg 3Ο Tom Hanks κι ο Steven Spielberg πρόκειται να συνεργαστούν και πάλι, με τον ηθοποιό να έχει συμφωνήσει για ένα – άτιτλο ακόμη – θρίλερ που τοποθετείται χρονικά στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και με τον Spielberg να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία για λογαριασμό της DreamWorks. Στην παραγωγή, μαζί με τον Spielberg, θα είναι κι ο Marc Platt («Legally Blonde», «2 Guns») κι ο Matt Charman ήδη γράφει το σενάριο.

Η πλοκή της ταινίας βασίζεται στην πραγματική ιστορία του James Donovan (Hanks), ενός διακεκριμένου Αμερικανού δικηγόρου που επιστρατεύτηκε από τη CIA κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Στόχος τους είναι η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση ενώ πιλότου που αιχμαλωτίστηκε όταν το κατασκοπευτικό του αεροσκάφος τύπου U-2 καταρρίφθηκε στη Ρωσία.

Η ταινία είναι ένα μόνο από τα πολλά projects που ο Spielberg σκοπεύει να αναλάβει. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η συμπαραγωγή των DreamWorks και Fox «Robopocalypse» και το ιστορικό δράμα «Montezuma», το οποίου το σενάριο υπογράφει ο Steve Zaillian («Η Λίστα του Σίντλερ», «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης», «Το Κορίτσι με το Τατουάζ»).

Hanks & Spielberg 2Σύμφωνα με το Variety, το «Robopocalypse» θεωρείται πρώτο στην «κούρσα», δεδομένου του γεγονότος πως το budget του κοντεύει να οριστικοποιηθεί. Επίσης πηγές κοντά στο Spielberg αναφέρουν πως δεν έχει επιλεγεί κάποια ταινία κι υπάρχουν κάποιοι που λένε πως η ιδέα του να συνεργαστεί ο σκηνοθέτης με τον Hanks για τέταρτη φορά είναι δελεαστική.

Οι Hanks και Spielberg είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν για το «Saving Private Ryan», το «Catch Me If You Can» και το «The Terminal». Αν και το «Terminal» δεν εκτιμήθηκε τόσο, οι άλλες δύο ταινίες ήρθαν νικήτριες τόσο στο box office όσο και κατά την περίοδο των βραβείων. Επομένως αναμένεται κάτι ανάλογο και για την τέταρτη αυτή συνεργασία.

 

Πηγή: www.variety.com

Photos: www.pinterest.com

 

Προσωπικό σχόλιο: Σε κάτι τέτοια ιστορικά ο Spielberg είναι «μανούλα», εν αντιθέσει με κάτι «πατάτες» τύπου «Ο Πόλεμος των Κόσμων»! Και με τον Tom Hanks στο πλευρό του, ε, όσο να πεις… οι προσδοκίες μεγάλες!

You may also like