Tagliata

ΥΛΙΚΑ: (για 2 άτομα)
2 rib-eye μοσχαρίσια ή 2 φιλέτα από μοσχάρι πάχους 2 δάχτυλα το καθένα
1 ματσάκι ρόκα
2 κουταλιές μπαλσάμικο
1 φλιτζάνι φλοίδες παρμεζάνας
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι. Bάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και tagliataροδίζουμε καλά τις σπαλομπριζόλες μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Βγάζουμε το μοσχάρι, το τοποθετούμε πάνω σε ξύλο κοπής και μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λοξά τα κομμάτια του κρέατος σε λεπτές φετούλες. Πλένουμε, στραγγίζουμε και απλώνουμε τη ρόκα σε μια πιατέλα. Ραντίζουμε με μπαλσάμικο και από πάνω βάζουμε τις φέτες του κρέατος.
Κάνουμε το ίδιο και με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τις φλοίδες της παρμεζάνας.

Πηγή: εδώ

You may also like