Ταλιατέλες με προσούτο, μανιτάρια & κρέμα παρμεζάνας, από τον chef Fred Demetia

Μία νέα συνεργασία ξεκινά… και γνωστοί chef μας προτείνουν τις πιο ενδιαφέρουσες συνταγές τους, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε στα εστιατόρια με τα οποία συνεργάζονται, κλείνοντας τραπέζι μέσω του e-table.gr.

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ κρεμμύδι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ¼ ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 150 γρ. μανιτάρια διάφορα (λευκά σαμπινιόν ή πορτομπέλο ή βασιλομανίταρα)
  • 200 γρ. προσούτο σε φέτες
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 1 σκελ. σκόρδο

tagliatelle con funghi prosciutto parmezan-PausaΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 2 – 3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο λιωμένο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το ζωμό κότας, νερό από τις ταλιατέλες που βράζουν και νερό από τα βασιλομανίταρα, αν έχουμε χρησιμοποιήσει αποξηραμένα βασιλομανίταρα που έχουμε μουλιάσει σε νερό. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη παρμεζάνα και το προσούτο. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Αν η συνταγή σας φαίνεται δύσκολη ή απλώς θέλετε να απολαύσετε το πιάτο απευθείας από τον δημιουργό του, δεν έχετε παρά να μπείτε στο etable.gr και να κλείσετε τραπέζι online και με -10%  έκπτωση στο Pausa, το εστιατόριο στο οποίο o Fredy Demetia μεγαλουργεί!

Καλή σας όρεξη!

You may also like