Ταξιδεύοντας με αύρα… 20s’ με το τρένο!

 02 Limited seatingΑν μοιράζεστε κι εσείς την αγάπη του Sheldon Cooper για τα ταξίδια με τρένο κι αν αγαπάτε οτιδήποτε vintage, τότε μάλλον θα ενθουσιαστείτε με την εμπειρία που προσφέρει το Simplon Orient Express της Βενετίας! Η αμαξοστοιχία θεωρείται μία από τις πιο πολυτελείς κι όλο της το concept παραπέμπει στις δεκαετίες των ‘20s και ‘30s πριν την επιβολή τελών αποσκευών και τις ουρές στον έλεγχο ασφαλείας των αεροδρομίων. Να θυμίσουμε πως η υπηρεσία «Express d’Orient» ξεκίνησε το 1883, γεννήθηκε στο Παρίσι και διασχίζει για τέσσερις μέρες την Ευρώπη Μέχρι τον τελικό προορισμό που είναι η Κωνσταντινούπολη.

Ας πάρουμε μία – έστω- νοερή γεύση, η οποία προβλέπεται μαγική!

            Το Simplon Orient Express εξυπηρετεί αποκλειστικά την ηπειρωτική Ευρώπη, οπότε οι ταξιδιώτες που ξεκινούν από το Λονδίνο επιβιβάζονται πρώτα στο British Pullman – συγγενική αμαξοστοιχία του Simplon – από το σταθμό Victoria, όπου απολαμβάνουν τους ήχους μίας μπάντας υποδοχής.

01 Welcome Band

Σήμερα το τρένο που λειτουργεί ιδιωτικά ακολουθεί μία επιλογή διαφορετικών πορειών αναλόγως την εποχή και για την κλασσική διαδρομή Παρίσι – Κωνσταντινούπολη ,  η οποία πραγματοποιείται μόνο μία φορά το χρόνο ,  είναι υποχρεωτική η κράτηση θέσης χρόνια πριν την επιθυμητή ημέρα αναχώρησης.

Κατά το 19ο αιώνα, όλοι οι επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν από την Αγγλία στην Ευρώπη διέσχιζαν το Αγγλικό Κανάλι με καράβι. Ένα ειδικά διαμορφωμένο «train ferry» δημιουργήθηκε το 1936, όπου οι επιβάτες μπορούσαν να κοιμηθούν στο βαγόνι τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

03 English Luxury

Σήμερα οι επιβάτες από το Λονδίνο διασχίζουν το Αγγλικό Κανάλι σε λεωφορεία πολυτελείας και συναντούν το Simplon Orient Express στο Καλαί αργά το απόγευμα.

04 All Aboard!

Σε κάθε βαγόνι βρίσκεται διάκοσμος με μωσαϊκό κι επεξεργασμένη ξύλινη επένδυση, καθώς επίσης ένας μικρός νιπτήρας κι ένας καναπές που μετατρέπεται σε κουκέτες για τη νύχτα.

05 The scenery speeds by

Ακόμη, κάθε βαγόνι εξυπηρετείται από έναν συνοδό, ο οποίος σερβίρει τσάι, στρώνει τα κρεβάτια κι εφοδιάζει τη φωτιά με κάρβουνο ώστε να ζεσταίνεται τόσο το βαγόνι, όσο και το νερό.

06 Afternoon tea

 

Τα πρώτα βαγόνια – εστιατόρια δημιουργήθηκαν στο τέλος του 19ου αιώνα, με σκοπό να εξοικονομήσουν χρόνο στα μεγάλης απόστασης ταξίδια, όπου τα τρένα αναγκαστικά θα έπρεπε να κάνουν στάση για φαγητό. Σήμερα υπάρχουν τρία βαγόνια – εστιατόρια στο Simplon Orient Express, όπου τα μενού και τα πιάτα ταιριάζουν με το διάκοσμο του εκάστοτε βαγονιού.

07 Dining on the go

Η κοινωνική ζωή του τρένου συγκεντρώνεται στο βαγόνι – bar Art Nouveau, όπου οι άνδρες, ντυμένοι με σμόκιν κρατάνε ποτήρια με ουίσκυ, οι γυναίκες με σικ τουαλέτες πίνουν cocktails κι ένα πιάνο κυριαρχεί στη σκηνή. Το cocktail – ορόσημου του bar, Agatha Christie, φτιάχνεται από ένα υλικό από κάθε χώρα της διαδρομής από το Παρίσι ως της Κωνσταντινούπολη – φυσικά η συνταγή παραμένει μυστική!

08 Winding the way into night

 

Η χρώματος μπλε και χρυσαφί αμαξοστοιχία καταλήγει στη Βενετία.

09 The final destination

 

   Πηγή: www.bbc.co.uk

Προσωπικό σχόλιο: Ξαφνικά αγάπησα πάρα πολύ τα τρένα! ΟΚ, συγκεκριμένα ΑΥΤΟ το τρένο! Λατρεύω όλην αυτήν τη vintage ατμόσφαιρα! Αρκεί να μην υπάρχει και καμία εξέλιξη τύπου Agatha Christie, θα προτιμούσα να παραμείνω στο cocktail!

You may also like