Ταξιδεύοντας με μωρό…

baby_2aΠάνες, κλάματα, θήλαστρα, αποστειρωτές…. Αλλά και χαμόγελα, ζουζουνιές, αίσθηση πληρότητας… Αυτά είναι λίγο πολύ όσα αντιμετωπίζει κάποιος νέος γονιός! Αν φέτος αποφασίσατε να τα μεταφέρετε όλα αυτά και στις διακοπές σας, εμείς σας προτείνουμε έναν οδηγό «επιβίωσης» για τις διακοπές με τα μικρά παιδάκια σας για να μην πελαγώνετε και μόνο στη σκέψη ότι πρέπει να πακετάρετε ολόκληρη την προίκα του μωρού!
Είναι αρκετά δύσκολο ακόμη και να χωρέσετε τα δικά σας ρούχα, βιβλία και προσωπικά αντικείμενα, πολλώ δε μάλλον αν πρέπει να χωρέσουν και τα «υπάρχοντα» των πιο αγαπημένων σας προσώπων μέσα. Εδώ θα βρείτε μία λίστα με το τι ακριβώς πρέπει να περιέχει η βαλίτσα των διακοπών του μωρού σας, για να γλιτώσετε από όλα τα περιττά…
Αρχικά, χωρίστε σε κατηγορίες αυτά τα οποία πρέπει να πάρετε και φτιάξτε μία λίστα με τα απαραίτητα.

Ρουχισμός
Τα μωρά λερώνονται εύκολα. Πάρτε μαζί σας 2- 3 αλλαξιές ρούχα για την κάθε ημέρα διακοπών. Μειώστε τον αριθμό των ρούχων που θα πάρετε μαζί υπολογίζοντας πόσα θα χρειαστείτε χωρίς να βάλετε πλυντήριο, και πάρτε μόνο ένα ζακετάκι και δύο μακρυμάνικες μπλουζίτσες για τις πιο ψυχρές βραδιές.

Φαγητό
Πάρτε μαζί ένα πλαστικό μπολ, ένα κουταλάκι, ένα πιρουνάκι, μία πλαστική κούπα και 2 σαλιάρες.
Αν θηλάζετε ακόμα: δύο μπιμπερό, ένα βουρτσάκι καθαρισμού για το μπιμπερό, γάζες για καθαρισμό, το θήλαστρο (αν χρησιμοποιείτε), 2-3 σαλιάρες. Είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας ένα θήλαστρο για την περίπτωση που πετάτε με αεροπλάνο ή που ταξιδεύετε σε κάποιο μέρος με διαφορετική ζώνη ώρας. Ο θηλασμός μπορεί να επηρεαστεί από την αλλαγή ώρας και το ταξίδι, οπότε καλό είναι να υπάρχει και plan B.

Ύπνος
Για τον ύπνο προμηθευτείτε ένα ζευγάρι καλοκαιρινές και ένα ζευγάρι πιο φθινοπωρινές πυτζάμες, ώστε να είστε καλυμμένη για παν… καιρικό ενδεχόμενο. Πάρτε μαζί σας και μια λεπτή κουβερτούλα για το μωρό, ώστε να νιώθει οικεία στο νέο του δωμάτιο. Άλλωστε μπορεί να σας χρησιμεύσει και στη διαδικασία του θηλασμού.

washing baby black and whiteΜπάνιο
Δε χρειάζεται να πάρετε μαζί σας τη μπανιέρα του μωρού, διότι στην πραγματικότητα το παιδί μπορεί να πάρει το μπάνιο του οπουδήποτε: στο νιπτήρα, στη μπανιέρα, ακόμη και στη ντουζιέρα αν είναι λίγο μεγαλύτερο σε ηλικία.

Πάνες
Πάρτε μαζί σας 2-3 πλαστικές σακούλες για τις βρώμικες πάνες. Λίγες μέρες πριν το πακετάρισμα, καταγράψτε πόσες πάνες καταναλώνετε καθημερινά, πολλαπλασιάστε τις με τις ημέρες των διακοπών και προσθέστε και μερικές έξτρα για περίπτωση ανάγκης. Αν πηγαίνετε σε μέρος που μπορείτε σίγουρα να βρείτε διαθέσιμες πάνες υπολογίστε ότι μπορείτε να αγοράσετε κι εκεί.

Παιχνίδια
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρετε μαζί σας παιχνίδια στο αεροπλάνο. Προμηθευτείτε μικρά χρήσιμα αντικείμενα που μπορεί να κρατήσουν απασχολημένο το παιδί σας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Πάρτε μόνο λίγα παιχνίδια και βάλτε τα μέσα στη βαλίτσα. Για τις βόλτες πάρτε μαζί σας το μάρσιπο ή αν έχετε αυτοκίνητο πάρτε το παιδικό καθισματάκι. Μην ξεχάσετε την κάμερα, μία κάρτα μνήμης και το φορτιστή για να είστε πανέτοιμη να απαθανατίσετε τις οικογενειακές σας στιγμές.

Μία χρήσιμη συμβουλή
Μην πέσετε στην παγίδα να σκεφτείτε ότι πρέπει να αγοράσετε ένα σωρό καινούργια πράγματα για τις διακοπές με το παιδί. Να είστε σίγουρη ότι καθημερινά χρησιμοποιείτε ήδη αυτά ακριβώς που θα χρειαστείτε και για τις διακοπές!

baby_3a ω

You may also like