Όταν και η ευγένεια είναι δείγμα αρχοντιάς….

imagesΑν η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά τότε έχω την πεποίθηση ότι η ευγένεια είναι η άλλη μισή! Αλλά κατά πόσο είμαστε ευγενικοί, είναι μία άλλη συζήτηση που θα πρέπει να την κάνουμε κάποια στιγμή -τουλάχιστον με τον εαυτό μας. Λογικά μπορεί μέσα μας να νομίζουμε ότι είμαστε παραδείγματα για μίμηση σε σχέση με την συμπεριφορά μας, αλλά είμαστε πραγματικά; Υπάρχουν πολλοί τρόποι που οι άνθρωποι μπορούν να είναι αγενείς, και να μην το καταλαβαίνουν και αυτό είναι το χειρότερο!

Για να είναι τα πράγματα λίγο πιο ξεκάθαρα και κατανοητά θα μπορούσατε, απλά να ακολουθήστε το παλιό ρητό, «μη κάνετε ποτέ στους άλλους ό, τι δεν θα θέλατε να κάνει κάποιος σε εσάς». Εάν δεν είστε σίγουροι για το πότε η συμπεριφορά σας δεν είναι εκείνη που θα έπρεπε να είναι, ιδανικό θα ήταν να δώσετε προσοχή στις αντιδράσεις των φίλων σας, όταν εσείς κάνετε κάτι από τα παρακάτω!

Μη διακόπτετε τους άλλους!
Το πρώτο από τα βασικά δείγματα αγένειας είναι (κάτι που κακά τα ψέματα όλοι κάνουμε) να διακόπτουμε το συνομιλητή μας. Είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα. Μερικές φορές μπορώ να καταλάβω όταν οι άνθρωποι είναι φορτισμένοι συναισθηματικά και θέλουν να μιλήσουν και να εκφράσουν την γνώμη τους. Αλλά καλό είναι να φροντίστε να περιμένετε μέχρι το άλλο άτομο να τελειώσει τη φράση του και έπειτα πείτε την άποψή σας!

quote-rudenessΠροσέξτε τα σκουπίδια σας!
Τα σκουπίδια και το που τα πετάμε είναι και αυτό μια μορφή ευγένειας και καλής συμπεριφοράς! Για παράδειγμα όταν βρίσκεστε στο δρόμο καλό θα είναι να βρείτε τον πλησιέστερο κάδο να τα ρίξετε και όχι κάτω. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε την πόλη και το περιβάλλον στα οποία. Όπως συμπεριφερόμαστε στο σπίτι μας έτσι ακριβώς θα πρέπει να φερόμαστε και όταν είμαστε εκτός αυτού.

Μην προσπαθείτε να χωθείτε!
Εχετε τύχει σίγουρα σε ατελείωτες σειρές στα σουπερ- μάρκετ, ή σε διάφορες υπηρεσίες που περιμένει κόσμος για να έρθει η ώρα να εξυπηρετηθεί. Πάντα λοιπόν σε όλες αυτές τις ουρές υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να χωθεί, να σπρώξει και να πάρει τη θέση κάποιου άλλου! Εσείς μπορείτε να παραμείνετε στη θέση σας και περιμένετε να έρθει η σειρά σας! Δεν είναι ούτε ευγενικό, ούτε έξυπνο να προσπαθείτε να προσπεράσετε τους άλλους!

Μην κλείνεστε στο καβούκι σας
Αν είστε σε παρέα με φίλους, να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν είναι η ώρα για γραπτά μηνύματα ή για να τσεκάρετε το προφίλ σας στο facebook! Είναι ενοχλητικό για τους γύρω σας και οι φίλοι σας θα απογοητευτούν από την συμπεριφορά σας. Καταλαβαίνω ότι αυτές τις μέρες οι περισσότεροι είμαστε «εθισμένοι», κατά κάποιο τρόπο, στο τηλέφωνό του, αλλά προσπαθήστε να είστε προσεκτικοί. Εάν πρόκειται να βγείτε με τους φίλους σας, είναι ευκαιρία να ξεκουράσετε για λίγο τους αντίχειρές σας!

529234_637330912959668_1090962957_nΣταματήστε να αργείτε!
Το ακαδημαϊκό τέταρτο δεν είναι πάντα γοητευτικό, ούτε θα γίνεται μονίμως ανεκτό αν είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια. Όταν γνωρίζετε την ώρα του ραντεβού εγκαίρως, συνεπώς φροντίστε να ξεκινήσετε την στιγμή που πρέπει για να είσαστε στην ώρα σας! Σε κανέναν δεν αρέσει να τον στήνουν οπότε μην το κάνετε και εσείς στους άλλους. Εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος … αλλά από αδιαφορία, είναι απλά απαράδεκτο! – Μην ακυρώνετε την τελευταία στιγμή!

Αν έχετε προγραμματίσει κάτι με τους φίλους σας το χειρότερο και το πιο αγενές που μπορείτε να κάνετε, είναι τα ακυρώσετε την τελευταία στιγμή. Μπορεί να αποφασίσατε ότι δεν θέλετε τελικά να τους δείτε, αλλά τουλάχιστον ενημερώστε τέσσερις με πέντε ώρες πριν ή ακόμα καλύτερα από την προηγούμενη μέρα. Αυτό είναι το ελάχιστο δείγμα ευγένειας κι ένδειξη σεβασμού προς τον άλλο!

You may also like