Τα συχνότερα λάθη του μακιγιάζ

Το κλειδί στο μακιγιάζ, είναι πως πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε αυτοπεποίθηση, και να βγαίνει αβίαστα. Κανείς δεν θέλει να παιδεύεται για να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο, από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που θέλουμε να πετύχουμε με το μακιγιάζ μας, είναι τι άλλο; Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Παντού γύρω μου, γυναίκες που αναρωτιούνται γύρω από τις νέες τεχνικές και τάσεις. Η δική μου απάντηση, είναι πάντα η ίδια. Το μακιγιάζ είναι η προσωπικότητά μας. Και η προσωπικότητά μας, δεν είναι τάση.

Λέμε ναι στους πειραματισμούς, λέμε ναι στο να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο, αλλά λέμε ένα τεράστιο «όχι» στο να γίνουμε θύματα της οποιαδήποτε μόδας, όταν στην πράξη, δεν την χρειαζόμαστε.

Το πρώτο και βασικότερο λάθος που εντοπίζουμε, λοιπόν, είναι η ανεπαρκής προετοιμασία του δέρματος πριν το μακιγιάζ μας. Εάν θέλουμε να κρατήσει για περισσότερες ώρες και αυτό που θα μείνει μετά την αφαίρεσή του, να είναι ένα καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα, τότε τα προϊόντα προετοιμασίας μπορούν να αποδειχθούν θαυματουργά. Ουδείς μίσησε την ενυδάτωση. Λάδια θρέψης, κρέμες, serums και primers είναι τα βασικά συστατικά, προκειμένου να δημιουργήσουμε το τέλειο φιλμ προστασίας από το μακιγιάζ και τους ρύπους. Αγαπάμε το Skin Moisture Solution No. 86 – Intense Rehydration Compound της Bobbi Brown, γιατί χαρίζει έξτρα θρέψη στο δέρμα, χωρίς να το βαραίνει. Συνδυάστε το, με το Protective Face Base. Χάρη στην λεπτόρρευστη υφή του και στον δείχτη προστασίας 50 που έχει, είναι η καλύτερη βάση που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Λέμε όχι στους τόνους foundation. Ειλικρινά, οι ανάγκες του δέρματός σας, δεν είναι τόσο μεγάλες, ώστε να χρειάζονται τα παχιά στρώματα, κάποιου υπερκαλυπτικού προϊόντος. Και θα μοιραστώ ένα τρικ μαζί σας. Εφαρμόστε το προϊόν τοπικά, όπου υπάρχουν κοκκινίλες ή σημάδια που θέλετε να καλύψετε. Στη συνέχεια σβήστε τις άκρες με κάποιο σφουγγαράκι, ώστε να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο πρόσωπο και είστε έτοιμες, χωρίς καθόλου κόπο, και χωρίς να βαρύνετε το πρόσωπό σας άδικα. Για τις νεαρότερες ηλικίες, προτείνω κάτι ακόμα οικονομικότερο, όπως την αγορά κάποιου καλυπτικού concealer. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, και το κόστος πολύ μικρότερο. Η σειρά Anti Wrinkle TimeBalm Concealer από την The Balm, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Celebrities και youtubers ορκίζονται στην σημασία του contouring. Δεν πάνε πουθενά χωρίς αυτό, λένε, και τα βιντεάκια που βλέπω να κυκλοφορούν, είναι ό,τι χειρότερο μπορώ να φανταστώ γι’αυτές τις φρέσκες και λαμπερές επιδερμίδες που έχουν, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας τους. Δοκιμάστε ένα ματ προϊόν είτε υγρό, είτε πούδρα, κατά έναν τόνο πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας, και δημιουργήστε τις πολυπόθητες γωνίες στο πρόσωπό σας. Οι ματ υφές είναι νόμος απαράβατος, σε αυτό το στάδιο και καμιά ιριδίζουσα bronze σκιά, δεν έχει θέση εδώ. Τα υπερβολικά έντονα και σκούρα κοψίματα, θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα και εσείς θα καταλήξετε να μοιάζετε σαν μηχανοδηγοί στον καρβουνιάρη.

 

 

You may also like