Τα συχνότερα λάθη του maquillage, από την Εύη Τσανάκα

Καμία μας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός, πως το μακιγιάζ είναι μια σύγχρονη μορφή τέχνης. Και σίγουρα θα έχουν υπάρξει στιγμές στις ζωές όλων μας, που ζηλέψαμε μέχρι θανάτου το μακιγιάζ κάποιας celebrity. Στις γραμμές που θα ακολουθήσουν, είμαστε βέβαιες, πως θα εντοπίσετε κάποιο λάθος στο μακιγιάζ που κάνετε και εσείς οι ίδιες.

1. Η αδιάβροχη μάσκαρα (και γενικώς τα αδιάβροχα προϊόντα) μας έχουν σώσει πολλές φορές. Είναι μια τεχνολογία που έφερε την καινοτομία στον κλάδο της ομορφιάς, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις υψηλές θερμοκρασίες, ή όποτε το περιβάλλον δεν θεωρείται ιδανικό και υπάρχει κίνδυνος να μουτζουρωθούμε. Αλλά η καθημερινή χρήση τους, είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το δέρμα μας. Τα αδιάβροχα foundation, εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς του, μπορεί να φράξουν τους πόρους του δέρματος, ασχέτως του εάν γίνεται επαρκώς η αφαίρεσή του. Η μάσκαρα, από την άλλη μεριά αφυδατώνει τις βλεφαρίδες μας, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και να σπάνε ευκολότερα.

2. Η ημερομηνία λήξης των καλλυντικών μας, είναι μια μεγάλη συζήτηση. Σε αυτά που δίνουμε πρωτίστως βάση όμως, είναι τα υγρά. Αυτό το οποίο προτείνουμε είναι μια εναλλαγή της μάσκαρα που χρησιμοποιείτε κάθε έξι με οχτώ μήνες περίπου, ώστε να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανότητες μόλυνσης. Το foundation από την άλλη μεριά, καλό θα ήταν να μην το κρατούσαμε παραπάνω από ένα χρόνο. Γι’αυτό, πριν αγοράσετε το επόμενο προϊόν σας, σιγουρευτείτε πως απευθύνεται στις δικές σας ανάγκες. Να θυμάστε πως εάν οι περιπτώσεις που φοράτε foundation είναι ελάχιστες, προτιμήστε κάποια δείγματα και όχι την αγορά ολόκληρης της συσκευασίας.

3. Τα βήματα της βάσης είναι συγκεκριμένα. Ενυδατική, primer, foundation και πούδρα. Το να τα τοποθετείτε όλα μαζί, απλά ακυρώνει την ιδιότητα που έχει το καθένα από αυτά. Περάστε την ενυδατική στο πρόσωπό σας και περιμένετε λίγο έως ότου απορροφηθεί. Το primer θέλει λιγότερο χρόνο γιατί έχει φτιαχτεί ειδικά, για να υποδέχεται το foundation και έτσι απορροφάται άμεσα. Ο χρόνος απορρόφησης του foundation από την άλλη, ποικίλλει αναλόγως την εταιρεία και την ποιότητα. Γι’αυτό το λόγο προτείνουμε για τις πρωινές ώρες τις κρέμες BB και CC, που περιέχουν ένα σύμπλεγμα όλων αυτών και είναι ιδιαίτερα βολικές στην εφαρμογή τους.

4. Ο λάθος ή ανεπαρκής φωτισμός είναι το συνηθέστερο λάθος όλων. Προσπαθήστε να έχετε φυσικό φωτισμό όταν βάφεστε. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, δοκιμάστε κάθε τόσο να το βλέπετε σε έναν καθρέφτη κοντά στο παραθυράκι του μπάνιου ή στο παράθυρο του δωματίου σας.

5. Η σωστή απόχρωση τόσο του foundation όσο και του concealer είναι το Α και το Ω. Το σωστό χρώμα μπορείτε να το βρείτε ένα το δοκιμάσετε στο τέλος του σαγονιού και όχι στην εσωτερική μεριά του καρπού όπως συνήθως γίνεται. Αυτό το κάνουμε, επειδή θέλουμε να υπάρχει αρμονία ανάμεσα στο πρόσωπο και τον λαιμό μας, όπου συνήθως υπάρχει μια εκ φύσεως διαφορά στο χρώμα, εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο. Να θυμάστε πως η κάθε εταιρεία έχει την δική της χρωματική γκάμα. Μην απογοητεύεστε λοιπόν αν δεν βρείτε κάποιο που να σας ταιριάζει. Στην επόμενη εταιρεία ίσως να βρείτε το ιδανικό σας «ταίρι».

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να μάθετε περισσότερα: εδώ

You may also like