Τα 10 σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης

rome1Έχει χαρακτηριστεί δικαίως ως μία από τις ωραιότερες και πιο ειδυλλιακές ιστορικές πόλεις του κόσμου, που συνδυάζει τις ανέσεις μιας σύγχρονης πρωτεύουσας με τη μοναδική γοητεία της διαχρονικότητας, καθώς θεωρείται ένα απέραντο μουσείο. Ο λόγος για την πανέμορφη Ρώμη που σε κάθε γωνιά της κρύβει μικρούς καλλιτεχνικούς θησαυρούς, αρχιτεκτονικά επιτεύγματα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για χιλιάδες επισκέπτες και λάτρεις της τέχνης ετησίως. Η πρωτεύσουσα της Ιταλίας έχει επίσης κάτι μοναδικό: φιλοξενεί στα σπλάχνα της τη μικρότερη πόλη- κράτος στον κόσμο, το Βατικανό.

Ας δούμε αντίστροφα τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ρώμης, αυτά που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψετε.

10) Όστια Αντίκα: Τα ερείπια του πιο φημισμένου διεθνούς λιμανιού της Αρχαίας Ρώμης εκτεινόταν στις εκβολές του Τίβερη. Καθώς  αποτέλεσε κέντρο διαμετακόμισης ρωμαϊκών εισαγωγών από όλη τη Μεσόγειο, η περιοχή θεωρείται από τις πιο σημαντικές και ήδη στην ατμόσφαιρα υπάρχει μια δυνατή αίσθηση της καθημερινής ζωής την περίοδο των Αυτοκρατοριών.

ostia_antica

9) San Clemente: Ένα ταξίδι στο χρόνο μπορεί κάνει ο επισκέπτης που θα θελήσει να ανακαλύψει τους θρύλους και τα μυστηριώδη περάσματα που στοιχειώνουν αυτή τη ρωμαϊκή εκκλησία. Ο επισκέπτης μπορεί να κατέβει σε βάθος 18μ. και να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα 2000 χρόνια πριν.

san_clemente

8) Εθνικό Μουσείο της Ρώμης: Φιλοξενεί συλλογές από γλυπτά της κλασικής περιόδου, ψηφιδωτά και έργα τέχνης της Αρχαιότητας.

museo_roma

7) Santa Maria del Popolo: Μία από τις πιο φημισμένες εκκλησίες στον κόσμο που περιλαμβάνει εκθέματα μπαρόκ τέχνης και τέχνης της Αναγέννησης με αριστουργήματα των Καραβάτζιο, Μπερνίνι, Πιντουρίκιο, Μπραμάντε και Ραφαήλ.

santa_maria_del_popolo

6) Μουσεία του Καπιτωλίου: Αποτελούν τη θρησκευτική καρδιά της Αρχαίας Ρώμης και φιλοξενούν μερικούς από τους πιο περίφημους θησαυρούς της Ρώμης, όπως τους αμφιλεγόμενους πίνακες του Καραβάτζιο και κορυφαία ελληνικά γλυπτά του 4ου αιώνα.

capitolio

5) Πινακοθήκη Borghese: Αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά και όμορφα παλάτια παγκοσμίως και κτίστηκε κατόπιν αιτήματος ενός ζάμπλουτου και φιλήδονου ανιψιού του Πάπα. Το παλάτι κοσμούν περίφημοι ελληνορωμαϊκοί, μπαρόκ και αναγεννησιακοί πίνακες.

Borghese2

4) Ρωμαϊκό Forum: Μπορεί σήμερα τίποτα να μην θυμίζει την αίγλη που κάποτε έζησε, όμως μία χιλιετία πριν αποτέλεσε το σύμβολο της αστικής υπερηφάνειας των Ρωμαίων, αφού συμβόλιζε την πολιτική και εμπορική της δύναμη.

forum

3) Κολοσσαίο: Ένα από τα πολλά μνημεία που χτίστηκαν στην αυτοκρατορική Ρώμη είναι και το περίφημο αμφιθέατρο. Εδώ θα θαυμάσετε το μεγαλόπρεπο Κολοσσαίο, την αψίδα του Κωνσταντίνου και τη χρυσή Οικία του Νέρωνα.

colosseum1

2) Πάνθεον: Ο γιγάντιος θόλος αυτού του καλά διατηρημένου ναού είναι μόνιμα ανοιχτός προς το ουρανό και αποτελεί ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα της Αρχαίας Ρώμης.

pantheon

1) Βατικανό: Αποτελεί την πιο μικρή πόλη- κράτος στον κόσμο, αλλά και την έδρα του Ποντίφικα. Φιλοξενεί το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο, τη μεγαλύτερη εκκλησία και ένα πολύ σημαντικό έργο τέχνης: την οροφή της Καπέλα Σιξτίνα του Μιχαήλ Άγγελου.

vaticano_1

You may also like