Τα 5 αιθέρια έλαια κατά του κρυολογήματος

Συνήθως συσχετίζονται με τις περισσότερο καλλωπιστικές τους ιδιότητες, όμως, τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε πολλές χώρες για ιατρικούς σκοπούς. Χάρη στην αντιβακτηριακή, καταπραϋντική, αντιιική και διεγερτική τους δράση, έχουν αποκτήσει αυξανόμενη δημοφιλία, σαν μία φυσική και οικονομική θεραπεία σε διάφορα θέματα υγείας, όπως είναι το κοινό κρυολόγημα. Μερικά από τα πιο διάσημα αιθέρια έλαια για την αντιμετώπισή του είναι:

  1. Έλαιο από ευκάλυπτο

Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα του κρυώματος, βοηθώντας στην καταπολέμηση του βήχα και των φλεγμάτων. Ο ευκάλυπτος είναι πολύ ευεργετικός για ποικίλα αναπνευστικά προβλήματα, αφού μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος βελτιώνει την αναπνευστική κυκλοφορία. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, καθώς μπορεί να μειώσει την πίεση της ρινικής κοιλότητας στο κεφάλι.

  1. Έλαιο από τεϊόδεντρο

Το έλαιο τεϊόδεντρου αποτελεί φυσικό αντιμυκητιακό και λειτουργεί καλύτερα διαλυμένο ή σε μορφή λοσιόν. Χρησιμοποιείται εδώ και κι αιώνες για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης, χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιιικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες.

  1. Έλαιο από θυμάρι

Έρευνες έχουν δείξει ότι το αιθέριο έλαιο θυμαριού μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων που σχετίζονται με ασθένειες του αναπνευστικού. Θα το βρείτε συχνά σαν συστατικό για σιρόπια και καραμέλες για το βήχα, αφού βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, της βρογχίτιδας και τους σπασμωδικού βήχα.

  1. Έλαιο από λεβάντα

Η λεβάντα μπορεί να σκοτώσει αλλά και να αποτρέψει μικρόβια και ιούς από το να εισέλθουν στον οργανισμό μας.Είναι ευρέως γνωστή για τις χαλαρωτικές τις ιδιότητες –σωματικά και ψυχικά ενώ χρησιμοποιείται ακόμη και για τον καθαρισμό κοψιμάτων και ερεθισμών του δέρματος.

  1. Έλαιο από δεντρολίβανο

Όπως και άλλα αιθέρια έλαια, έτσι και αυτό του δεντρολίβανου είναι εξοπλισμένο με αντιβακτηριακές ικανότητες. Διεγείρει το μυαλό και το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στη θεραπεία των μολύνσεων και των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

You may also like