Τα 5 συχνότερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με πυκνά μαλλιά

Δεν υπάρχει κάτι πιο εντυπωσιακό από το να έχεις υγιή και πλούσια μαλλιά. Κι όμως όταν έχεις αυτά τα μαλλιά, τότε είναι που κάνεις λάθη – που στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνεις την σοβαρότητα τους – και στη συνέχεια βλέπεις τα μαλλιά σου να αλλάζουν και να χάνουν τη λάμψη τους.

1ο ΛΑΘΟΣ: Ισιώνεις τα μαλλιά σου όχι με φυσικούς τρόπους

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι το ίσιωμα με χημικό και όχι φυσικό τρόπο, θα κάνει τα πυκνά μαλλιά πιο διαχειρίσιμα όσον αφορά το καθημερινό styling. Με αυτό τον τρόπο όμως η φυσική υφή της τρίχας καταστρέφεται και τα μαλλιά δεν είναι όπως πρώτα. Αν θέλεις να έχεις ίσια μαλλιά και όχι καταστραμμένα, τότε επίλεξε το ίσιωμα με κερατίνη, το οποίο χαρίζει ενυδάτωση στην τρίχα σου. 

2ο ΛΑΘΟΣ: Δεν χρησιμοποιείς το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner

Άλλο ένα κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες με πυκνά μαλλιά είναι ότι χρησιμοποιούν λάθος προϊόντα περιποίησης.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιούν ”βαριά” σαμπουάν και conditioner, τα οποία δεν βοηθούν καθόλου τα πυκνά μαλλιά. Λόγω της πυκνότητας τους, τα έλαια συσσωρεύονται περισσότερο μέσα στην τρίχα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα. Διάλεξε ένα απαλό καθαριστικό σαμπουάν και ένα ελαφρύ conditioner τα οποία θα ξεπλένουν τα έλαια και τα υπολείμματα, αφήνοντας τα μαλλιά λαμπερά και υγιή.

 3ο ΛΑΘΟΣ: Τα αραιώνεις αρκετά

Αρκετές γυναίκες για να μειώσουν τον όγκο των μαλλιών τους, συνηθίζουν να τα αραιώουν πάρα πολύ. Και εκεί γίνεται το λάθος, αφού με την υπερβολική αραίωση μπορεί να χαθεί ο φυσικός όγκος των μαλλιών και να καταστραφούν οι άκρες. Προσπάθησε στο κούρεμα να δημιουργείς ”έξυπνα” στρώματα έτσι ώστε να τα ελαφρύνετε με τον σωστό τρόπο και το σχήμα των μαλλιών να μην χαλάσει.

4ο ΛΑΘΟΣ: Αποφεύγεις να δημιουργείς στρώματα όταν κουρεύεσαι

Μην αγχώνεσαι κάθε φορά που πας να κουρευτείς γιατί από εδώ και στο εξής, θα ξέρεις τον σωστό τρόπο. Η λύση στα πυκνά μαλλιά δεν είναι να κόβεις μόνο στις άκρες αλλά να επιλέξεις ένα ”έξυπνο” κούρεμα με στρώματα. Δημιουργώντας στρώματα στα μαλλιά σου, θα πετύχεις ευελιξία στο styling αλλά και ένα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα.

5o ΛΑΘΟΣ: Κόβεις πάρα πολύ κοντά μαλλιά σου

Σίγουρα έχεις σκεφτεί μια φορά στη ζωή σου ”Τι να κάνω τα πυκνά μαλλιά μου, που με ταλαιπωρούν καθημερινά; Φυσικά θα τα κόψω όσο πιο κοντά μπορώ και θα γλιτώσω”. Κι όμως, αυτό αποτελεί άλλο ένα κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες με πλούσια μαλλιά, γιατί τα κοντά μαλλιά δεν είναι τόσο διαχειρίσιμα και θέλουν αρκετή φροντίδα. Αν πάλι επιμένεις να τα κόψεις, επίλεξε ένα τριγωνικό bob κούρεμα, το οποίο θα είναι μακρύτερο μπροστά.

Photo credits: @priscilladupreez (unsplash)

You may also like