Τα 6 βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά τον Ιούλιο, από τη Νατάσα Σχοινά

Μακριά από τη δουλειά (σωματικά ή νοητικά), ξαπλωμένοι σε μία παραλία ή και στον καναπέ του σπιτιού μας, ένα είναι αυτό που μας λείπει… Ένα καλό βιβλίο! Ένα βιβλίο που θα μας συνεπάρει και θα μας ταξιδέψει για ώρες στον κόσμο της φαντασίας, κάνοντάς μας έναν με τους νοητούς υποκινητές της δράσης. Και όπως λέει και ο αγαπημένος συγγραφέας, Stephen King, «Τα βιβλία είναι μία μοναδικά μεταφερόμενη μαγεία». Δείτε παρακάτω τι σας προτείνουμε, ανάλογα με τα γούστα, για αυτόν το μήνα.

10409845_10152495920116955_1994367381_n«Η κλέφτρα των βιβλίων» – Μάρκους Ζουσάκ – Εκδόσεις Ψυχογιός
Υπόθεση: «Όταν η νεαρή Λίζελ φτάνει στο σπίτι των θετών γονιών της, έχοντας χάσει την οικογένειά της, το μόνο που κρατάει στα χέρια της είναι το κλεμμένο εγχειρίδιο ενός νεκροθάφτη, το οποίο δεν μπορεί καν να διαβάσει, αφού δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση… Η Λίζελ θα αρχίσει να κλέβει βιβλία – βιβλία που πετάνε οι ναζί στη φωτιά για να τα κάψουν, βιβλία από τη βιβλιοθήκη του δημάρχου, βιβλία που τη συντροφεύουν στις περιπέτειές της παρέα με το φίλο της, Ρούντι, στους δρόμους της πόλης, βιβλία που θα γεμίσουν τις ώρες του άλλου φίλου της, του κυνηγημένου Μαξ.»
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι από αυτά που αποτελούν εγγύηση καλής συντροφιάς, όχι μόνο για την εξαιρετική αφήγηση, αλλά και για την εποχή στην οποία διαδραματίζεται (Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος). Ένα μικρό κοριτσάκι καταφέρνει να μας ταξιδέψει στη ζωή και τα συναισθήματά της, στον πόνο, στο σθένος, στον ηρωισμό, στη φρίκη.

10490319_10152495920131955_89456174_a«Δίδυμα φεγγάρια» – Ρένα Ρώσση Ζαΐρη – Εκδόσεις Ψυχογιός
Υπόθεση: «Ένας πρίγκιπας. Ένα άσπρο άλογο. Μία νύχτα με δίδυμα φεγγάρια που ανάσαινε την ομορφιά της Κερκίνης. Κι η Αλίκη φέρνει στον κόσμο δύο δίδυμα κοριτσάκια. Μόνο που αναγκάζεται να πουλήσει το ένα της παιδί. Η Αγάπη και η Ελισάβετ μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Μεγαλώνουν χωρίς να ξέρουν την ύπαρξη η μία της άλλης. Μέχρι που οι ζωές τους εμπλέκονται αδυσώπητα.»
Πρόκειται για μία απίστευτη ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, γεμάτη δυνατές συγκινήσεις. Η Ελληνίδα συγγραφέας σκιαγραφεί αριστοτεχνικά τις ψυχές των πρωταγωνιστών και μας κάνει ένα μαζί τους, κάνοντας τα προβλήματά τους δικά μας. Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που δεν πρέπει να λείψει από τα αναγνώσματα του καλοκαιριού.

10416721_10152495920121955_2053600308_n«Η πειθήνια» – Σου Μι Τάρα – Εκδόσεις Λιβάνη
Υπόθεση: «Η πόλη της Νέας Υόρκης αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Ναθάνιελ Γουέστ τον ιδιοφυή και γοητευτικό ιδιοκτήτη του Βιομηχανικού Ομίλου Γουέστ, η βιβλιοθηκάριος Αμπιγκέιλ Κινγκ, όμως, τυχαίνει να ξέρει ότι αυτός ο πάμπλουτος και πανέμορφος άντρας έχει και μια άλλη, κρυφή πτυχή. Ερωτικά, ο Ναθάνιελ Γουέστ είναι ο τύπος του κυρίαρχου, και όταν η Άμπι μαθαίνει ότι ψάχνει για καινούρια υποτακτική, του στέλνει την αίτησή της. Η ίδια δεν έχει προηγούμενη εμπειρία από τέτοιου είδους σχέσεις, έχει όμως μια μεγάλη επιθυμία να διεισδύσει σ’ έναν αλλιώτικο κόσμο ηδονής, να ζήσει κάτι που θα την εκτοξεύσει πολύ πέρα από τα σύνορα της συνηθισμένης καθημερινότητάς της».
Εάν σας άρεσαν οι «50 αποχρώσεις του γκρι», τότε σίγουρα αυτό το βιβλίο είναι για εσάς. Αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας («Η Κυρίαρχος», «Η εκπαίδευση») και υπόσχεται άφθονο ερωτισμό και αγωνία μέχρι την τελευταία του λέξη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που κατάφερε να προσελκύσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο.

10469930_10152495920111955_290802795_n«Ο δρόμος της πνευματικότητας. Φύλλα Πορείας V» – Χόρχε Μπουκάι – Εκδόσεις Opera
Υπόθεση: «Την ενέργεια που ξοδεύουμε για να κρύψουμε την αλήθεια δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να ζήσουμε τη ζωή µας — πόσο µάλλον για να ζήσουμε ευτυχείς. Αυτή η φθορά προκαλεί τη χρόνια ενόχληση του ανικανοποίητου και οδηγεί πάντα σε μια συμπεριφορά τοξική και αυτοκαταστροφική, που πολλές φορές παίρνει τη μορφή ασθένειας (σωματικής ή ψυχικής), η οποία μπορεί να εκδηλωθεί µε μια βίαιη έκρηξη, ακατανόητη για όλους.
Η καινούργια δημιουργία του Χόρχε Μπουκάι αποτελεί το πέμπτο και τελευταίο «Φύλλο Πορείας» και είναι καρπός της πιο ώριμης περιόδου της ζωής του. Για εσάς που καταπιάνεστε με την έρευνα και την αναζήτηση του πνεύματος και που βασανίζεστε από βαθύτερα ερωτήματα, ο συγγραφέας και ψυχοθεραπευτής, Χόρχε Μπουκάι, είναι η καταλληλότερη πρόταση.

10485620_10152495920126955_1764573280_a«Οι ρυθμιστές» – Stephen King – Εκδόσεις Bell
Υπόθεση: «Είναι ένα καλοκαιριάτικο απόγευμα στο Γουέντγουορθ του Οχάιο, και στην οδό Πόπλαρ όλα μοιάζουν φυσιολογικά και συνηθισμένα, όπως κάθε μέρα. Εκτός από ένα κόκκινο φορτηγάκι που έχει σταματήσει πάνω στο λόφο με αναμμένη τη μηχανή. Σε λίγο θα ξεκινήσει, και τότε θ’ αρχίσει το μακελειό. Μια ήσυχη γειτονιά θα μετατραπεί σε κόλαση. Ενώ τριγύρω γίνεται χαλασμός, ένα σπίτι παραμένει φαινομενικά ήρεμο. Όμως τίποτε δεν είναι φυσιολογικό σ’ αυτό, εδώ και καιρό: η Όντρεϊ Γουάιλερ και ο αυτιστικός ανιψιός της, ο οκτάχρονος Σεθ Γκάριν, δίνουν εκεί μέσα τη δική τους μάχη, που έχει μετατρέψει το νούμερο 247 της οδού Πόπλαρ σε φυλακή. Όταν πέσει η νύχτα, όσοι έχουν επιζήσει θα βρεθούν σ’ έναν άλλο κόσμο, όπου όλα είναι δυνατά -όσο τρομερά κι αν είναι».
Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τους αγαπημένους φίλους των θρίλερ. Η πρόταση – εγγύηση για εσάς είναι Stephen King και πιο συγκεκριμένα «Οι ρυθμιστές». Το βιβλίο που έγραψε ως Richard Bachman και σε καθηλώνει από την πρώτη σελίδα ως την τελευταία. Μυστήριο, σασπένς και ένας κόσμος όπου το πραγματικό μπλέκεται με το μεταφυσικό.

10489201_10152496218271955_1485796200_nΟκγρέσα – Κώστας Κρομμύδας – Εκδόσεις Διόπτρα

Υπόθεση: «Ο Γιάννης, ένας άντρας πεινασμένος για τη ζωή, θα γνωρίσει την Κατερίνα, μια γυναίκα που μέσα της τα ένστικτα μάχονται με τη λογική. Ένα τυχαίο τηλεφώνημα θα θέσει τον τροχό της τύχης σε κίνηση και θα τους παρασύρει σε μια πρωτόγονη και άγρια ένωση. Την ίδια ώρα, ο Μάνος, κατατρεγμένος από εφιαλτικές αναμνήσεις, σκορπά το θάνατο παλεύοντας να σκοτώσει τον εφιάλτη του διαταραγμένου του μυαλού… Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει;»

Ο δημοφιλής ηθοποιός, Κώστας Κρομμύδας, μετά τις δύο πρώτες του επιτυχημένες συγγραφικές δημιουργίες («Μπαμπά μεγάλωσέ με», «Η ζωή που έλειπε»), έρχεται να δώσει στους αναγνώστες του μία τρίτη «συντροφιά», την «Ογκρέσα». Πρόκειται για ένα βιβλίο βασισμένο σε πραγματικές ιστορίες γεμάτες ίντριγκες και μυστήριο, που περιμένει να σας συντροφεύσει στις διακοπές σας. Άλλωστε, είναι γραμμένο πάνω ή δίπλα στη θάλασσα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Νατάσα Σχοινά, πατήστε εδώ

You may also like