Τηγανητό αβγό με στάκα

ΥΛΙΚΑ:
1 φέτα ψωμί
1 φέτα καπνιστή μπρεζαόλα (brezaola)
½ κ.σ. βούτυρο & 1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αβγό
2-3 pomodori
Φύλλα μαρουλιού
50 γρ. στάκα*

*Στάκα: Κρητικό παραδοσιακό προϊόν που προκύπτει από βρασμένο αιγοπρόβειο γάλα. Με υψηλό θερμιδικό δείκτη αλλά τόσο νόστιμη που αξίζει κάποιες φορές η αμαρτία!!!!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ροδίζουμε τη φέτα ψωμιού στη φρυγανιέρα (εάν δεν έχουμε τέτοια συσκευή, βάζουμε τη φέτα ψωμί σε φούρνο με αέρα και grill για 5 λεπτά).
Τώρα θα φτιάξουμε το τέλειο τηγανιτό αβγό!! Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Σπάμε το αβγό και δεν το ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι, αλλά σε ένα μπολ διαχωρίζοντας το ασπράδι από τον κρόκο. Στο τηγάνι πρώτα βάζουμε το ασπράδι και όταν αρχίζει να ασπρίζει ρίχνουμε στη μέση τον κρόκο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι. Ψήνουμε για 3 λεπτά. Αφαιρούμε αμέσως το τηγανιτό μας αβγό από το τηγάνι ώστε να σταματήσει το ψήσιμο. Έτσι θα κρατήσουμε τον κρόκο υγρό.

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τη φρυγανισμένη φέτα και από πάνω στρώνουμε την καπνιστή breazaola. Αμέσως επάνω βάζουμε το τηγανιτό αβγό και αλατίζουμε ελαφρά. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε τη στάκα η οποία είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Συμπληρώνουμε τα pomodori και τα φύλλα μαρουλιού και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: mastercook.gr

You may also like