Τι δεν πρέπει να τρως και να πίνεις πριν τη γυμναστική σου

Τα περισσότερα άρθρα που διαβάζεις είναι τι πρέπει να τρως πριν την προπόνηση σου για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου και…Nα μην δυσκολεύεσαι κατά τη διάρκεια της άσκησης. Σήμερα όμως κάνουμε μια μικρή ανατροπή μιας και παρακάτω θα μάθεις τι πρέπει να αποφεύγεις πριν τη γυμναστική σου. Check τη λίστα μας και ξεκίνα τις ανάλογες διατροφικές αλλαγές!

1. Granola και μπάρες πρωτεϊνης

Μπορεί μέχρι σήμερα να πίστευες ότι τόσο η granola όσο και οι μπάρες πρωτεϊνης είναι 2 πολύ καλές επιλογές για να φας πριν τη γυμναστική σου. Όμως καλύτερα θα κάνεις από εδώ και στο εξής να το σκεφτείς διπλά πριν τα καταναλώσεις πάλι. Την επόμενη φορά έλεγξε τις ετικέτες τους…Γιατί και η granola και οι μπάρες στις περισσότερες περιπτώσεις περιέχουν μέσα ζάχαρη. Αν λοιπόν καταναλώσεις ζάχαρη πριν το workout σου το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάψεις αυτό που έφαγες πριν και δεν θα πετύχεις κάτι περισσότερο.

2. Λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες

Φυσικά το σώμα και ο οργανισμός σου χρειάζεται ίνες, αλλά όχι πριν την προπόνηση και τη γυμναστική σου. Λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών ακόμα και το κουνουπίδι είναι πιο δύσκολο να αφομοιωθούν. Είναι, μάλιστα, ικανά να κάνουν άβολη το workoutσου. Αν πάλι επιμένεις και θες λαχανικά τότε επίλεξε σπαράγγια (καλά μαγειρεμένα) ή βραστές πατάτες.

3.Λιναρόσπορος

Μπορεί γενικά ο λιναρόσπορος να έχει πολλά οφέλη στην υγεία, όπως ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και διευκολύνει τη δυσκοιλιότητα…Όμως δεν είναι ότι καλύτερο να τον καταναλώσεις πριν τη γυμναστική σου και αυτό γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και λιπαρά οξέα. Προσπάθησε να τον αποφύγεις πριν πας και κάνεις την προπόνηση σου, ενώ μετά από αυτή μπορείς να τον προσθέσεις στη σαλάτα σου ή όπου αλλού επιθυμείς.

@valeriya/pexels.com

4. Fast food

To καταλαβαίνουμε το fast food είναι αρκετά δελεαστικό πριν τη γυμναστική σου… Καθώς σκέφτεσαι από τη μια ότι θα φας το αγαπημένο σου φαγητό και από την άλλη ότι θα το κάψεις λίγη ώρα μετά. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που θα πετύχεις είναι να αισθάνεσαι βαριά και άβολα κατά την διάρκεια της προπόνησης. Και φυσικά να προσθέσεις πολύ γρήγορα και χωρίς ουσιαστικό λόγο στον οργανισμό σου ζάχαρη, αλάτι και λίπος. 

5. Ενεργειακά ποτά

Όπως και κάποια smoothies έτσι και κάποια ενεργειακά ποτά δεν είναι ότι πιο καλό να τα καταναλώνεις  πριν τη γυμναστική σου. Μπορεί να υπόσχονται ενέργεια και φυσική ώθηση, όμως αυτό που θα κάνουν είναι να αυξήσουν τον καρδιακό σου ρυθμό και την αρτηριακή πίεση. Καλύτερα να τα επιλέξεις μετά την προπόνηση σου!

 Photo credits: pexels.com

You may also like