Τι είδους ενυδάτωση χρειάζονται τα παιδιά το καλοκαίρι;

Πολλές ώρες παιχνιδιού στον ήλιο στις κούνιες ή πολύ περισσότερο στην παραλία δημιουργεί ξηρασία στην επιδερμίδα των παιδιών. Αυτό έχει ως συνέπεια τη κνίδωση ή τη φωτοαλεργία μερικές φορές,  είτε γιατί έχουν λευκές και ευαίσθητες επιδερμίδες είτε γιατί ο ήλιος είναι καυτός λόγω της κλιματικής αλλαγής και χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία από ότι παλιότερα. Μετά από δροσερά και όχι καυτά ντους χρειάζεται να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα. Ανάλογα την ηλικία αλλάζουν οι απαιτήσεις της επιδερμίδας τους.  Τα βρέφη και τα παιδιά χρειάζονται περισσότερο κρέμες σε μορφή λοσιόν το καλοκαίρι από ότι πιο παχύρευστες το χειμώνα και ενίσχυση με κάποιο λάδι ενυδάτωσης σε συνδυασμό με την κρέμα τους και προτίμηση με ένα μασάζ το βράδυ πριν κοιμηθούν.

3 Κρέμες που ξεχωρίσαμε:

  1. Γαλάκτωμα σώματος Weleda με άρωμα καλέντουλας η μολόχας (ανάλογα την προτίμηση) για μωρά και παιδιά. Η καλέντουλα, γνωστή και ως κίτρινη μαργαρίτα, αποτελεί σημαντικό μέλος της οικογένειας των φαρμακευτικών φυτών, ενώ τα ενεργά συστατικά που περιέχει η καλέντουλα, αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές και ενισχύουν τη δημιουργία νέου ιστού δέρματος.  Η καλέντουλα λοιπόν εκτιμάται ιδιαιτέρως για την ιδιότητά της να αναδομεί, να προστατεύει και να ενισχύει την άμυνα του δέρματος. Επιπλέον, καταπραΰνει και αναζωογονεί το δέρμα που έχει χάσει την ισορροπία του – είναι ξηρό, ερεθισμένο και ταλαιπωρημένο. Σε συνδυασμό με το υπέροχο λάδι της δημιουργεί βαθιά ενυδάτωση με ένα απαλό μασάζ.
  2. Η Aveeno Daily Moisturising Lotion Lavender  ή αλλιώς το ενυδατικό Γαλάκτωμα Σώματος με άρωμα λεβάντα η κριθάρι δίνει αίσθηση ανακούφισης και ηρεμίας μετά από μια ημέρα στον καυτό ήλιο επαναφέροντας τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας προσφέροντας 24ωρη ενυδάτωση. Η συχνή εφαρμογή βοηθά στην ανθεκτικότητα της ξηρής ή ευαίσθητης επιδερμίδας απέναντι στις καθημερινές συνθήκες που προκαλούν ξηρότητα . Αφήνει την επιδερμίδα με μια αίσθηση απαλότητας και υγείας.
  3. Η  XERACALM της Avene, ηκρέμα που βοηθάειστην αναπλήρωση των λιπιδίων. Το ξηρό δέρμα με τάση για ατοπικό έκζεμα και αίσθημα κνησμού είναι ιδανικό για βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Με 0% συντηρητικά και σχεδιασμένονα ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεωνκαταπραΰνει τις ευαίσθητες επιδερμίδες χωρίς να αφήνει λιπαρότητα κάτι που δημιουργεί δυσαρέσκεια στους μικρούς και μεγάλους.

Η συχνή περιποίηση και ενυδάτωση εκτός από απαλό δέρμα δημιουργεί ωραίο αίσθημα αναζωογόνησης  ακόμα και αν μερικές φορές δεν μπορούν να μας το πουν μπορούν να μας το δείξουν με ένα χαμόγελο.

You may also like