Ενυδατωμένα χείλη για υπέροχα φιλιά

 Μπορεί να προσέχουμε την ενυδάτωση του σώματος, του προσώπου ή  των μαλλιών το καλοκαίρι αλλά αυτό που περνάει εντελώς απαρατήρητο αρκετές φορές το καλοκαίρι είναι η ενυδάτωση των χειλιών. Το χειμώνα μας είναι πιο ορατό το πρόβλημα γιατί από τις χαμηλές θερμοκρασίες σκάνε γρήγορα και χρησιμοποιούμε πιο συχνά κάποιο balm για να ενυδατώνονται.

  Το «θέμα»  με το καλοκαίρι είναι ο ήλιος… πόσες ώρες μας καίει τα χείλη και τα ξηραίνει; Όσο περισσότερο μας χαμογελάει το καλοκαίρι τόσο μας τσουρουφλίζει τα χείλη και τις περισσότερες φορές δεν το καταλαβαίνουμε αμέσως. Τα βήματα που χρειάζεται για να κρατάμε τα χείλη μας δροσερά και απαλά καθώς έτσι φαίνονται πιο εντυπωσιακά όταν τα βάφουμε.

  1. Ξεβάφουμε τα χείλη πάντα πριν κοιμηθούμε με ένα γαλάκτωμα για να φύγει κάθε ίχνος lipstick. Αν τα αφήνουμε θα ανακαλύψουμε μετά από καιρό διάφορες γραμμούλες κάθετες που θα μας κάνουν να απογοητευτούμε αρκετά…
  2. Παίρνουμε μια οδοντόβουρτσα και κάνουμε ένα απαλό μασάζ για λίγα λεπτά για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα, αν τυχόν έχετε αρκετά ευαίσθητες επιδερμίδες χρησιμοποιήστε μια παιδική με πιο απαλό τρίχωμα (και πάλι θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα). Χρησιμοποιήστε ένα σπιτικό peeling με σπιτική σόδα ή καφέ ζάχαρη με λίγο λάδι καρύδας και κάντε το 5λεπτο μασάζ απολαυστικό και θα έχετε λεία, απαλά χείλη. Μια φορά την εβδομάδα αρκεί, όπως κάνουμε και στο πρόσωπο μας, αλλιώς αποκτούμε αντίθετα αποτελέσματα γιατί τα χείλη μας είναι πολύ ευαίσθητα.
  3. Ενυδατώνουμε πάντα τα χείλη μετά από peeling γιατί αλλιώς προκαλείται ερεθισμός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη ή το κλασσικό liposan καθώς τα αλείφετε για να απορροφηθούν και να αποκτήσουν ελαστικότητα. Αν όμως θέλετε κάτι διαφορετικό μπορείτε να δοκιμάσετε το Vichy Natural Blend Lip Balm ή το Reve de Miel Lip Balm For Dry της Nuxe με τα οποία θα δείτε πραγματική ανανέωση.
  4. Δεν βάφουμε ποτέ τα χείλη μας αν δεν τα ενυδατώσουμε πρώτα και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με δύο απλές κινήσεις καθημερινά βάζοντας πρώτα το ενυδατικό προϊόν μας και αφού το επισφραγίζουμε με λίγη πούδρα τοποθετούμε το lip-glossπου επιθυμούμε. Προτιμώ τα lip-gloss από τα mat γιατί διατηρούν την υγρασία των χειλιών περισσότερο.

Αλλάξτε την συνήθεια να προσπερνάτε στον καθρέφτη τα χείλη σας και περιποιηθείτε τα καθημερινά για να αποκτήσουν την βελούδινη όψη που θέλετε να έχουν.

You may also like