Τι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν κόψεις τον καφέ;

Το έχεις σκεφτεί στο παρελθόν και τώρα με την καραντίνα είσαι σίγουρη ότι μπορείς να κόψεις τον καφέ. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν, είναι να ξεκινήσεις άμεσα αυτή την προσπάθεια και να διαβάσεις παρακάτω τα 4 πράγματα που μπορεί να συμβούν στον οργανισμό σου με το που κόψεις τον καφέ.

  • Μπορεί να κοιμάσαι καλύτερα

Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες θα αισθάνεσαι κουρασμένη μιας και το σώμα σου θα προσαρμόζεται ακόμα από την έλλειψη διεγερτικών που προσφέρει ο καφές. Αυτό όμως που θα καταλάβεις μακροπρόθεσμα είναι ότι θα αρχίσεις να κοιμάσαι καλύτερα ειδικότερα αν παλιότερα έπινες τον τελευταίο σου καφέ απόγευμα ή βράδυ. Έρευνες έχουν δείξει ότι αν πιείς καφέ 6 ώρες πριν κοιμηθείς, αυτό μπορεί να διαταράξει την ποιότητα αλλά και την διάρκεια του ύπνου.

  • Μπορεί να έχεις πιο συχνά πονοκέφαλους

Κι όμως η στέρηση της καφεϊνης μπορεί να σου προκαλέσει συχνούς πονοκέφαλους. Όταν σταματάς να πίνεις καφέ, το σώμα σου στερείται από αδρεναλίνη και ντοπαμίνη, τα οποία δρουν ως φυσικά διεγερτικά και σε κρατούν ξύπνια. Έτσι αυτή η κατάσταση προκαλεί μια αλλαγή στην χημεία του εγκεφάλου που οδηγεί σε πονοκέφαλο. Άρα λίγο υπομονή μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμό σου αυτή την έλλειψη καφεϊνης.

  • Θα αποκτήσεις πιο λευκό χαμόγελο

Ο καφές είναι πολύ όξινος, πράγμα που σημαίνει ότι διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών σου και με κάθε γουλιά δημιουργεί λεκέδες. Αν κόψεις την καφεϊνη, θα προστατέψεις αμέσως τα δόντια σου και το χαμόγελο σου θα γίνει πιο λευκό και λαμπερό.

  • Μπορεί να δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς

Σίγουρα σου ακούγεται περίεργη αυτή η παρενέργεια έλλειψης της καφεϊνης, αλλά σίγουρα μπορείς να την παρατηρήσεις όταν βγάλεις τον καφέ από την καθημερινότητα σου. Ο καφές σε κρατά σε εγρήγορση λόγω των φυσικών διεγερτικών που περιέχει, κάτι που χάνεις όταν δεν τον πίνεις. Μια καλή λύση για να συγκεντρωθείς και να νιώσεις πιο συγκεντρωμένη – σε ότι και να κάνεις – είναι να μασήσεις για λίγο ένα φύλλο μέντας.

Τι λες; Έτοιμη να κάνεις μια ακόμα αλλαγή στη ζωή σου;

Photo credits: INTAGRAM @oliviapalermo

You may also like